• Mobile
  wordt gesponsord door

Viral Friday: Think before you post

Viral Friday: Think before you post
Viral Friday is de wekelijkse rubriek op Marketingfacts in samenwerking met LaComunidad, waarin de beste virals van de afgelopen week worden belicht. Tips en ideeën kun je sturen naar viralfriday@marketingfacts.nl.

Deze week is de nummer 1 positie in de Viral Friday Top 10 voor "Think before you post", een commercial van het Amerikaanse Ad Council over de gevaren van het plaatsen van persoonlijk informatie op het web door jongeren. Ad Council werkt nauw samen met de U.S. Department of Justice en National Center for Missing & Exploited Children ter voorkoming van online sexuele exploitatie. Op plek 2 staat Sloggi Billboard Director, een leuke online actie van het bekende ondergoed merk, gemaakt door het Rotterdamse reclamebureau IN10, waarmee je in minder dan 5 minuten je eigen billboard voor Sloggi hebt ontworpen. Centraal Beheer maakt de Top 3 op deze vrijdag de 13e compleet met hun nieuwste commercial Cipier. Net zoals de met SpinAwards bekroonde Calluci campagne is deze commercial ook voorzien van een game. In Cipier the Game is het de bedoeling om zo lang mogelijk uit handen van de gedetineerden te blijven.

Benieuwd naar de complete top 10 van deze week? Kijk dan snel verder! Uiteraard zijn we zeer benieuwd naar jullie reacties. Veel plezier.

Meer


Geplaatst in

DelenEr zijn 11 reacties op dit artikel

 • Mijn nummer 1 van deze week (maar die zie ik dan vast volgende week :-)):
  http://www.wendyswereld.nl/

  geplaatst op
 • Daarnaast heeft Sloggi ervoor gezorgd dat ze bijvoorbeeld op weblogs a la Retecool terecht zijn gekomen door, in dat geval, bij het commando 'retecool' aan 'Jess' te geven de naam van de weblog te tonen op de buik van het model.

  geplaatst op
 • Was van de week ook al begonnen met posting over 'think before you post' nav posting op copypaste. Moet eerlijk zeggen dat ik 'm wat vond tegenvallen. Wel enorm veel exposure in de blogosfeer!

  Btw, geef je nog een toelichting op de virals van deze week? Waarom heb je deze op 1 gezet?

  geplaatst op
 • Reclame van DDB van de Cipier is inderdaad weer geniaal. Eindelijk weer een sterke, waarbij je het niet meteen verwacht wat er gaat gebeuren. Heel fijn. Enige tekst erbij zou geen kwaad kunnen nee, zoals Marco al zei...

  @Marco; denk je sinds 'think before you post' wel goed na bij wat je post ;)? Toepasselijk trouwens ook meteen op die JustinV.

  Last but not least; wendyswereld.nl is de bom natuurlijk. Wie heeft dat gemaakt? Leuk gedaan in ieder geval; die wint next week ja Roel!

  geplaatst op
 • @Roel:
  Inderdaad een erg mooie campagne, alleen nog weinig viraal. Een leuke easteregg: Probeer maar eens het volgende keyword in te tikken 'winderigewendy' of 'showdebugger!@#$' ;-) Overigens had ik de keuze uit méér dan 80 mogelijke kanshebbers!!

  Een aantal die ik jullie niet wil onthouden: Now look what you did, Vodafone Train, This is Living (spoof), La Grande Migration, Kilroy Travels, Contex, Axe Pickup, Doritos: Fight for the flavor, Staatsloterij webgame, BVH, SunSilk "Color Showdown".

  geplaatst op
 • @jpschadde: ik heb vanmorgen mijn oudste dochter (bijna 10 jaar) ook laten zien wat het betekent als je online iets post in een forum. Ze heeft ruim 1,5 jaar geleden ergens iets onder haar eigen naam gepost. Ze schrok toch wel dat ik haar dat nu even kon laten zien via Google.

  geplaatst op
 • Qua inzet op Hyves is Wendy wel een regelrechte kopie van de Achmea Oppepper. Ben benieuwd of Martin weer een klacht in gaat dienen, of dat hij nu door het leuke koppie van Wendy wordt afgeleid...

  geplaatst op
 • @Roel/Paul: Wendy is leuk/aardig, maar ik heb het even gehad met videotjes en commando-box. Zal wel komen dat je als blogger te veel van dit soort zaken ziet langskomen ;-) En.. ik had gehoopt dat Wendyswereld wat vaker ging wijzigen want het rijtje werk, shoppen, internet, restaurant, station ken ik zo langzamerhand wel ;-)

  @Paul: waar blijft jouw billboard-versie voor Marketingfacts?

  geplaatst op
 • Inmiddels probeert Geenstijl ook de VrijMiBo activiteit Viral Friday te claimen ;-) Thx Erik voor de tip

  geplaatst op
 • Alle keywoorden van de Sloggie Chicks (check bijv. het keywoord: geen stijl) maar eens .

  http://www.aroundmyroom.com/2007/04/12/sloggi-chicks/

  geplaatst op
 • Wat een compliment Paul! Ga je ze nu soewen? ;-)

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.