• Mobile
  wordt gesponsord door

Mine is een mythe…

Mine is een mythe…

Mine is een mythe…Kan iemand mij verklaren waarom ik via www.mine.nl op de website van Fortis uitkom? Vreemd voor zo’n belangrijk merk en eigenlijk is dat ook representatief voor de situatie waarin KPN’s IPTV dienst zich na een hoop publicitair lawaai en vele uitgestelde introducties op dit moment bevindt. Deze ogenschijnlijk aardige propositie van KPN gaat nog dit jaar verder ten onder aan verkeerde technische keuzes en marketingmissers die onder druk van grote klanten-verliezen in de divisie ‘vaste lijnen’ gemaakt zijn. Daar komt bij dat de contentmarkt sneller evolueert dan KPN waardoor de beoogde usp’s van Mine (opslag, spoelen en persoonlijke programmagids) ingehaald worden door het succes van videosites, brede toepassingen van ‘uitzending gemist’ portals en de verkoop van geavanceerde digitale opnameapparaten met steeds betere EPG’s aan boord.

Op een paar honderd gebruikers na is Mine er nooit echt van de grond gekomen en inmiddels is KPN druk bezig om het aanbod naast en onder Mine op te voeren. Daarvoor is men zelfs de samenwerking met voormalig concurrent Tele2 aangegaan die naar verluid ook het samenbrengen van beide netwerken in zal houden waardoor beide telco’s een groter bereik krijgen. Men collaboreert verder op het gebied van IPTV en ook Tele2 zal KPN DVB-T en -H diensten onder eigen label gaan verkopen. Uiteindelijk zal ook Mine wel tweede kans krijgen met nieuwe techniek en een premium aanbod content voor een kleine groep gebruikers. Of de deelneming in Mediamall dan nog in de strategie van KPN past valt zeker nog te bezien.

First mover Tele2 heeft ook een hoop ‘rookie’ fouten gemaakt maar het inmiddels gedateerde Samsung platform waarop dat draait voldoet wel als er voldoende bandbreedte beschikbaar is en men niet te ver van de ‘hub’ zit. Nog los van het live voetbal dat wel wat klanten maar geen winst oplevert zijn beide diensten bij aanvang niet goed gepositioneerd al lijkt Tele2 de eerste bouwsteentjes tot succes gevonden te hebben. KPN blijft het antwoord nog steeds schuldig en moet alles uit de Haagsche porseleinkast halen om verder gezichtsverlies te voorkomen.

Onder leiding van nieuwkomer Baptiest Coopmans doet KPN verwoede pogingen om televisiediensten over meerdere infrastructuren te kunnen aanbieden maar ook de propositie van Digitenne blijft nog steeds een onhandige. DVB-T (Digitenne) is en zal in de ogen van de consument nooit een alternatief worden voor de kabel dus zou KPN het niet zo moeten aanbieden. Geen land ter wereld heeft zo’n rijk en goedkoop kabelaanbod als Nederland waardoor je zeker als nieuwkomer op een andere manier in de waardeketen van televisieconsumptie moet toetreden. Vandaar dat ik wel geloof in DVB (H) voor mobiele devices en in de automotive markt.

IPTV is overigens een domein wat zich absoluut heel snel verder zal ontwikkelen zeker als de infrastructuren los komen van de te gebruiken apparaten. Liberalisering en interoperabiliteit zullen deze markt verder openbreken en dan liggen de Googles, Joosten en YouTubes van deze wereld op de loer om de volgende generatie televisiekijkers ook in de huiskamer aan zich te binden. Vandaar dat men ook bij KPN terecht blijft hopen op betere tijden voor IPTV die er ook zullen komen maar niet voor Mine. Mine is een mythe…


Geplaatst in

DelenEr zijn 12 reacties op dit artikel

 • Het adres is www.mine.tv en je kan al wel bestellen. Of het echt wat is en wordt, is inderdaad een goede vraag.

  Vr.gr.,
  Baris
  Vergelijkdigitv.nl

  geplaatst op
 • Wellicht is Mine.tv het alternatief, maar zo'n merk hoort zoals Albert al aangeeft toch ook echt zijn eigen .nl te hebben geclaimd. Ik denk niet dat er veel na een commercial naar mine.tv gaan...

  Gelukkig voor KPN is er in Google geen onduidelijkheid en staan ze daar steevast op 1 en 2.

  Daar wordt overigens ook duidelijk wat de link tussen Mine en Fortis is. Blijkbaar is Mine ook de naam van een dienst van Fortis, het wordt gepositioneert als de sexy jongerenportal van Planet Internet en Fortis (bron).

  geplaatst op
 • Dit is sneller. De hele complot theorie is overigens dat Joris van Heukelom (zelf ook een belg) dit mine portaal lang geleden voor KPN heeft opgezet met Fortis (Ook stiekum Belgisch) en die gaan nu de ABN AMRO overnemen samen met Banco Santander en dat Telefonica dan de rechten krijgt op Mine en dat De Mol dan weer z'n aandelen terug koopt. En dat Joris dan directeur wordt. En hij heeft trouwens ook een dubbel (EU weliswaar) paspoort... En dat hij dan premier wordt van Belgie dan heel Nederland opkoopt! En telkens roept: Mine Mine Mine All Mine!!!

  Of het kan natuurlijk ook zo iets simpels zijn dat de KPN mine.nl niet heeft omdat Fortis die eerder registreerde.

  @Ruud Of je zegt gewoon dat Albert niet goed genoeg heeft gekeken. ;)

  geplaatst op
 • Mine, mine, mine. Wat je ook intikt in Google, je komt niet op mine.nl uit. Die domeinnaam, ach die nemen ze tzt wel over van Fortis die deze naam al in 2000 registreerde.

  geplaatst op
 • Ik heb sinds enige maanden Mine. Het werkt goed op enkele hikkels in de software van de ontvanger na. Het product is zeker niet volledig uitontwikkeld, maar gelet op het belang van KPN om een positie op de televisiemarkt te krijgen, komt dat zonder twijfel goed. De kwaliteit van uitzending gemist op een klein PC schermpje is mi geen vergelijk met de 4,2Mb/s downstream van Mine. Ook de mogelijkheid om inline films te huren heeft absoluut toegevoegde waarde.

  geplaatst op
 • @Rudolf Het zou best kunnen dat 'Uitzending gemist' via het web opzettelijk in slechte resolutie uitstuurt. A Om door te kunnen verkopen aan de KPN en geld te verdienen aan de Rudolfs van deze wereld B. Om te zorgen dat mensen wel de 'gewone' TV blijven bekijken. C. Omdat oude afspraken met TV producenten in de knoei komen, DRM technisch enzo. D. Om alle belasting betalers nog een keer hard uit te lachen met hun last century subsidie staats bedrijf. E. Uitsluitend om liberalisten zoals mij te irriteren nu sites als Youtube de publieke taak van omroep.nl totaal overbodig maken.

  Enfin punt is dat Vuze Tribler, Abonja of Democracy kunnen best 720p (HDTV) aan kunnen via een HTTP download. Dus je vergelijk is niet helemaal fair. Als we nu toch bezig zijn. Er zijn 'mavens' die via TVRSS en Democracy nu al Season 1 aflevering 7 van de Search for the next pussycat doll_720p aan het downloaden zijn en zo meteen op de beamer zitten te bekijken. Niet met je mine.tv. Maar dat zijn slechte mensen natuurlijk die van Mine en Dine niets afweten.

  geplaatst op
 • Marco, de essentie is dat KPN een merk probeert te bouwen in Nederland waarvan men het .nl domein niet heeft. Maar daar ging het in deze posting niet echt om. Overigens met de budgetten van Mine kun je elk merk laden. Mine is geen bijzondere merknaam.

  Bram, zie mijn posting over de VPRO. Overigens die lagere resolutie is een bewuste keuze. Heeft iets met kostbare Mb's van de afzender te maken.

  geplaatst op
 • Volgens mij heeft Digitenne best kansen. Voor minder dan een tientje per maand krijg je een hoop tv & rotzooi binnen. Voor consumenten die niet heel veel tv kijken is een besparing van ongeveer 50% op de kosten best interessant. KPN moet het natuurlijk wel veel beter in de markt zetten.
  Zelf merk ik dat mensen niet weten wat het is. Het helpt ook niet dat bv de postcode check op de site van KPN gewoon niet klopt. (zelf zou ik geen bereik hebben, maar ik ontvang prima met binneantenne). De introductie bij het verdwijnen van de analoge zenders was heel knullig. Een gemiste kans.

  geplaatst op
 • Kees ja kansen zat maar dan wel met juiste positionering inderdaad en op het juiste moment.

  geplaatst op
 • @Albert Ah Oh Aha Oh.... echt ik snapte je hele verhaal verkeerd. Je bedoelde dat het verzuim die domeinnaam .nl uit de dooie klauwen van Planet te worstelen tekenend is voor de introductie sneuigheid van KPN?!! Aha! Ik snapte het gewoon even niet, omdat ik als enige mijn totale firefox adresbalk vervangen heb door slechts de google zoekbox. Waarom urls intikken? Poeh, nou dan zullen lamme markt introducties van delicious, firefox, vuze, flickr en youtube ook wel snel de bietenbrug opgaan. Zo zonder bijhorend nl domein. My bad. Sorry.

  @Albert (bis) Abominabele resolutie van omroep.nl had alleen in eerste instantie iets met bandbreedte te maken. Maar dat excuus is weg sinds tribler en abonja (e.a). Abonja, tribler of vuze torrents zou omroep.nl alle bandbreedte schelen. En ipso facto ergo jouw belastingcenten. Zelfs de ingebakken DRM van abonja (nederlandse vuze) is niet in staat de oude op uitzending gebaseerde intellectuele-eigendom-afspraken met producenten open te breken. (Meer nog dan achterhaalde copyright afspraken, ceterum censeo, moeten alle publieke omroepen weg uit de wereld. Breng mijn belasting centen dan nog liever naar Joris en mine.tv)

  @Kees Met je digitenne! Echt!? Als ik iets geleerd heb van de Youtube boom is dat termen als antennes, EPG, kanalen, kijkcijfers, programmering onlosmakelijk verbonden zijn met het uitzend paradigma. Blazen. Massa media. Zo keken we. Dit verhaal van mine.tv, gaat over hoe we gaan kijken. Toch Albert? Gaan kijken, over 2 jaar. Snippets, tidbits, tagging. Probeer eens, in gedachten, 720p downloads via Vuze op de PSP of Xbox360 voor te stellen. Als je je dat lastig voor kunt stellen kom dan binnenkort Johnnie To's nieuwe Hongkong klapper bekijken. Kunnen we daar een mash-up van maken met iMovieHD op mijn MacBook en terug posten naar Revver. En herinner jezelf nog even dat 3 jaar geleden er geen youtube was.

  geplaatst op
 • Bram je bent volgens mij de eerste op MF die in twee posting 6 keer het zelfde zegt. Bravo. Enfin, ik zal het even uitleggen . Een NL domein heeft voor een Merknaam, in dit geval Mine, met een sterk lokaal karakter absolute waarde. Als die NL registratie dus niet van de slager op de hoek is maar van een muiltinational is het niet handig zo'n merknaam te laden voor een ander. Maar dat is slechts de inleiding voor deze posting die eigenlijk aangeeft dat KPN er met deze dienst een potje van maakt. En ja Bram inderdaad HOE we gaan kijken en hoe je daar nu al rekening mee kan houden. Maar das niks voor KPN....

  geplaatst op
 • @Albert, rare tik, docenten eigen, is de ijdele hoop dat herhaling van je punt in andere woorden de zaak beter doet beklijven. Je hebt gelijk ik herhaal inderdaad een keer te veel. Sorry. ;) Anyway, je punt, KPN zuigt, blijft ook staan zonder (betwist belang van) NL registratie argument en je perceptie van het nieuwe-kijken. Flauw van mij ook om je post te hijacken om TV alszodanig, de set top box, de hele publieke omroep met name een sneer te geven en bittorent/xbox te pluggen.

  Heel ander punt dan en meer on topic (just to show I can). Misschien dat de KPN aan het desinvesteren is in het merk Mine omdat ze er achter komen het concept 2 jaar geleden al achterhaald was. Omdat ze eindelijk naar mensen zo als jou en mij luisteren en ook blogs lezen over (herhaling rijtje bittorrent ellende en) Joost. Dus eerder brilliante zet dan een domein naam te weinig. Wat denk jij? Ydele hoop?

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.