My Horeca TV is ook een illusie

My Horeca TV is ook een illusie

My Horeca TV is ook een illusieDe markt voor locatie gebonden content diensten ontwikkelt zich maar moeizaam. Toch zijn er steeds weer nieuwe goudzoekers die met een stickertje ‘narrowcasting’ op hun proposities hopen wat euro’s uit deze ontluikende markt te kunnen kapen.

Zo stuitte ik via de blijkbaar nieuwsbehoevende website van Emerce weer op zo’n kloek initiatief, deze keer bedoeld om hotelkamers te voorzien van content. Wat dat met narrowcasting te maken heeft mag Joost weten maar My Horeca TV is de logische naam die initiatiefnemer SD Beheer BV heeft bedacht voor hun versie van hoteltelevisie. Dat beloofd wat zou je zeggen.

Ambitie heeft deze club zat want eind dit jaar zullen er naar eigen zeggen zeker 200 tot 300 hotels met totaal zo’n 15.000 kamers aangesloten zijn op het netwerk van My Horeca TV. In de diverse artikeltjes die over My Horeca TV geschreven zijn deelt medeoprichter Hans Derlagen van SD Beheer BV regelmatig wat sneren uit naar KPN’s fraaie horecanetwerk ON dat zich op bars en clubs richt en in de richting van het enige echt succesvolle narrowcasting product in Nederland van LibriumTV dat onder meer in McDonalds-outlets te zien is. Volgens Derlagen verspreiden deze diensten vooral commerciële(!) informatie. Ik zou zeggen hou dat even vast tot de laatste alinea in deze posting.

Derlagen weet verder met trots te melden dat My Horeca TV zich onderscheidt door ‘in huis productie’ van de content. De goede man is slecht geïnformeerd want zowel de door hem verguisde Librium TV als ON doen niet anders. My Horeca TV zou zich in eerste instantie uitsluitend op hotels richten. Er zouden al zo’n 25 hotels aangesloten zijn op het netwerk maar de referentielijst komt niet verder dan hotel Epping uit IJsselstein. Deelnemende hotels betalen maximaal 50 euro per maand voor een licentie, en kunnen zelf maximaal 75 procent van de zendtijd invullen.

Voor de blijkbaar niet zo zelf-geproduceerde content zou My Horeca TV samenwerken met Spits, dat nieuws(beelden) gaat leveren. Met De Pers en Dag zouden men ook in gesprek zijn en bovendien, ik zou het haast vergeten is My Horeca TV een samenwerking aangegaan met… acteur John Jones. Wie kent hem niet. Ik plukte tot slot dit voor zichzelf sprekende fraaie stukje proza van de My Horeca TV website af,  “ De digitale schermen, welke opzich al een sieraad voor uw establishment, verzorgen continu uitzending van boodschappen, volledig door u geregiseerd”. My Horeca TV is ook een illusie.


Geplaatst in

DelenEr zijn 13 reacties op dit artikel

 • "Dat beloofd wat zou je zeggen". Ja, maar ik zou het wel anders schrijven AlberT.

  Voor de rest deel ik je mening wel . 15.000 kamers lijkt me erg hoog gegrepen.

  geplaatst op
 • Al zouden ze dat halen. Hoeveel van de mensen zet hun TV aan in een hotel en hoeveel mensen gaan dan eens even lekker zitten voor een half uurtje reclame bootschappen op een intern netwerk?

  geplaatst op
 • @ Thomas,
  Alleen maar reclame zal je niet tegen komen op Horeca TV, wij proberen juist door leuke programma's te maken of in te kopen de gast te vermaken en te binden aan Horeca TV.
  Eigenlijk net als alle andere TV kanalen doen, inmiddels hebben wij een aantal programma's ontwikkeld en komen de komende maanden nog leuke namen naar buiten welke een rol zullen hebben in de programma's die wij gaan produceren. Ik begrijp je beeldvorming, wij gaan er voor zorgen dat het meer wordt dan alleen reclame! Hoop je op korte termijn te mogen overtuigen, ik zal hier dan een reactie zetten met een link waar je een aantal formats kunt bekijken.

  In iedergeval dank voor je reactie.

  Vriendelijke groet,
  Hans Derlagen

  geplaatst op
 • Even afgezien van de content, valt het me op dat de afgelopen weken in andereberichten over 'narrowcasting' die in de media verschijnen niet één van de drie 'grote' marktpartijen (on, librium TV of media landscape) worden genoemd als facilitator. Is dat toeval of is impact van de bracheorganisatie DOOHM nihil?

  Het vergt toch een hoop opstartkosten en hardware, afgezien van de kunst om relevante content te kunnen produceren. Lijkt me dat de first-movers een voorsprong zouden hebben en nu toch wel eens daar de vruchten van kunnen plukken.

  geplaatst op
 • Dat komt omdat in ieder geval die laatste partij zijn rekeningen niet betaald. Het is een first-very small- mover, but a last payer. Wij noemen hem ook wel Sherry RustWell.

  geplaatst op
 • Klein maandje verder, schiet het inderdaad lekker op die referentie lijstHans.

  geplaatst op
 • Beste Albert,

  Leuk om te zien dat je zoveel tijd aan ons besteed. De referentie lijst heb ik bewust nog niet aangevuld. Maar om jou tevreden te stellen zal ik deze eerdaags een paar aanvullingen geven of je een lijstje toesturen. Ik kan je vertellen, hij gaat lekker hoor! Die 300 aansluitingen gaat met gemak lukken dit jaar!

  En hoe gaat het bij jou? Wonderlijk dat je toch even de tijd neemt op je vrije dag om ons te bewonderen al dan niet aandacht te schenken. Goed, dat was hem dan even mijn reactie voor nu vanuit Zwitserland! Laatse update: We gaan ook hier (Zwitserland) starten bij een aantal grote toonaangevende hotels!

  Groeten,

  Hans Derlagen

  geplaatst op
 • is dit MyHoreca.TV nu inmiddels van de grond gekomen? Ben wel benieuwd naar de voorbeelden die Albert zou ontvangen.

  geplaatst op
 • Ik kan als reactie meedelen dat mijn kantoor medio augustus 2007 het andere hotel dat in de referentielijst van My Horeca TV is genoemd, Hotel Marijke te Bergen (Noord Holland) nog géén enkel scherm van My Horeca TV blijkt te zijn opgehangen.

  Waarom weet ik dit?

  Omdat ik namens Hans Derlagen / SD Beheer h.o.d.n. My Horeca TV de overeenkomst ten behoeve van het hotel Marijke medio juli/augustus 2007 heb opgesteld. Op 1 augustus 2007 heb ik als gast gezien dat in voornoemd hotel nog géén scherm van My Horeca TV is opgehangen.

  Ook aardig te vermelden is dat Hans Derlagen / SD Beheer de declaraties van mijn kantoor niet hebben voldaan.

  Kortom, Hans Derlagen / My Horeca TV spiegelt u en mij waarschijnlijk onjuiste informatie voor. Hetgeen wellicht erop duidt dat My Horeca inderdaad (hoogst) waarschijnlijk ook een illusie is.

  Indien u meer informatie wenst, dan kunt u de website van mijn kantoor bezoeken; http://www.vbsjuridisch.nl/page102.html.

  geplaatst op
 • Hans Derlagen heeft op 16 juni 2007 geschreven;

  “Beste Albert,

  Leuk om te zien dat je zoveel tijd aan ons besteed. De referentie lijst heb ik bewust nog niet aangevuld. Maar om jou tevreden te stellen zal ik deze eerdaags een paar aanvullingen geven of je een lijstje toesturen. Ik kan je vertellen, hij gaat lekker hoor! Die 300 aansluitingen gaat met gemak lukken dit jaar!”.

  Alleen blijkt met de referentielijst van MY Horeca TV waarover Hans Derlagen spreekt iets wonderlijks aan de hand te zijn.

  1. Hotel Marijke

  Hier blijkt geen My Horeca TV te zijn geinstalleerd. Hans Derlagen blijkt bij voornoemd hotel in de bediening te hebben gewerkt. Hij heeft aangegeven dat hij wel even een narrowcastingnetwerk zal gaan regelen. Sinds 1 augustus 2007 heeft voornoemd hotel niets meer van Hans Derlagen / My Horeca TV gehoord.

  2. Hotel Epping

  Hier zijn wel televisieschermen geleverd, maar omdat My Horeca TV niet is geïnstalleerd, zijn de televisieschermen weer opgehaald. Van Hans Derlagen / My Horeca TV heeft voornoemd hotel niets meer gehoord.

  3. Hotel Lindner

  Dit hotel kent My Horeca TV niet, zo is aan mij te kennen gegeven.

  Kortom alle referenties van My Horeca TV, waarover op de website wordt gesproken, blijken nul en generlei waarde te hebben.

  Op grond van het voorgaande is het dan ook zéér sterk de vraag of My Horeca TV dermate succesvol is zoals Hans Derlagen dat beweert. In elk geval stelt het voorgaande sterk in twijfel of in het jaar 2007 15.000 hotelkamers op My Horeca TV zijn aangesloten en of My Horeca van de grond is gekomen.

  Ik ben dan ook benieuwd of Hans Derlagen de aan Treur toegezegde lijst naar hem heeft gezonden?

  geplaatst op
 • @VBs ik had zoalsdeposting al aangaf niet anders verwacht. Is er geen faillissemnt aangevraagd?

  geplaatst op
 • Beste Albert,

  U heeft dus géén uitgebreide lijst van Hans Derlagen ontvangen. Hetgeen mij, op grond van hetgeen ik heb geschreven, niet erg verassend overkomt.

  Of het faillissement van Hans Derlagen / SD Beheer is aangevraagd is mij niet bekend.

  Mijn kantoor heeft als bekend verondersteld een vordering op Hans Derlagen / SD Beheer.

  Wegens andere zaken die ook behandeld moeten worden, heb ik nog géén processuele actie jegens Hans Derlagen / SD Beheer ondernomen. Dit zal ik binnen korte termijn gaan doen.

  Tevens heb ik, wegens het feit dat Hans Derlagen een vervalst overboekingsbewijs van de Postbank heeft gehanteerd, hiervan melding gedaan bij de Postbank. Hetgeen waarschijnlijk een EVA notering tot gevolg zal hebben. Ook heb ik aangifte jegens Hans Derlagen indiend.

  Ik vind dat dergelijke miese praktijken van Hans Derlagen gestopt moeten worden.

  Geheel losstaand van mijn conflict met Hans Derlagen / SD Beheer, vind ik de wijze waarop Hans Derlagen / SD Beheer zich in de markt profileert als zijnde zéér succesvol, niet bepaald kies is. Middels mijn reactie(s) kan het publiek een compleet beeld over Hans Derlagen / SD Beheer (My Horeca TV) vormen.

  geplaatst op
 • Zie ook;

  http://www.narrow-casting.nl/2008/02/waar-is-myhorec.html

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.