• Mobile
  wordt gesponsord door

Explo, een uniek 3D mobiel platform

Explo, een uniek 3D mobiel platform

Gemini Mobile, ontwikkelaar van wireless software heeft sinds maart dit jaar 25 miljoen aan funding verworven voor het doorontwikkelen van het java-based platform Explo en uit te breiden naar de internationale markt. Explo ondersteunt S! Town, een japanse mobiele 3D community, gelanceerd in november 2006. S! Town telt naar ruwe schatting 100.000 tot 1 miljoen leden. Net als Linden Lab laat Gemini weinig los over statistieken. De grootste groep gebruikers zijn vrouwen tussen de 18 en 24 jaar. Eind 2007 verwacht Gemini uit te breiden naar de US en/of UK.

Zal de europese markt klaar zijn voor een mobile Second Life?


DelenEr zijn 4 reacties op dit artikel

 • Ik zou hier weleens een uitgebreid filmpje demo van willen zien. Ik ken het idd al vanaf November. Heb ergens het idee dat het vooral een 3D navigatie omgeving is met social network add-on

  geplaatst op
 • Ik weet dat dit de toekomst is maar wat zal er dan gebeuren met de persoonlijke contact en wat gaat er gebeuren met bellen en al dat soort dingen. Ik vind dat men juist meer persoonlijk moeten gaan worden dan technisch!!!

  geplaatst op
 • @Raimo
  Deze demo toont niet veel meer, ik zal even verder googlen ;-)

  @Stephen
  Ik zie geen verschil met andere internet- en mobiele toepassingen. Real skin-to-skin contact kun je er niet mee oproepen.

  geplaatst op
 • Ik denk dta het gewoon een Flash lite aplicatie is die gebruik maakt van een API om zijn data te verkrijgen. Teminste zo doet onderandere Disney het en all de andere dergelijke toestellen in Japan onder imode die standaard Flash lite hebben. Iedereen die een SNS voor mobile heeft is dit nu aan het maken. Traffic en users is nog steets "king" ;)
  Als je ons SNS Vodafone ding bekijt dan zie je dat je precies hetzelfde kunt http://www.mowave.com/content/view/44/32/ (video)
  Het is alleen een laag over de video, wel mooi overigens.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.