• Mobile
  wordt gesponsord door

Regionale omroepen starten user generated tv-programma

Regionale omroepen starten user generated tv-programma

Regionale omroepen starten user generated tv-programmaHet is me afgelopen week helemaal ontschoten maar PRO, een samenwerking tussen de regionale omroepen, Omroep Reclame Nederland (ORN) en Endemol Nederland, komt met een nieuw user generated content programma dat het beste kan worden vergeleken met Skoeps en Goedemorgen Nederland.

Vanaf 3 september 2007, zenden zeven regionale omroepen het interactieve programma ‘Ik op TV’ uit. In het programma doet de kijker live verslag van het nieuws uit de regio. Per regio filmen tientallen reporters regionaal nieuws met een UMTS-telefoon. De filmpjes zijn vervolgens in het programma en op de site www.ikoptv.nl te zien.

Uit de wandelgangen heb ik begrepen dat naast Endemol ook Ericsson betrokken is bij dit initiatief. Kan iemand hier iets meer over vertellen?


Geplaatst in

DelenEr zijn 26 reacties op dit artikel

 • Even zoeken in Google levert overigens een aantal wervingsadvertenties op voor vrijwilligers. Kijk bijvoorbeeld eens op de websites van NFTVM, RTV Utrecht of Unieuws.nl.

  geplaatst op
 • Op Google kun je zoeken op Me on TV. Dan kom je alles te weten over het initiatief van bovengenoemde partijen.

  geplaatst op
 • Ah, wist niet dat het om hetzelfde ging, inderdaad meer dan voldoende informatie als je zoekt op Me on TV. Endemol zelf schrijft:

  (...) Endemol Nederland, Triple-IT en Ericsson presenteren de nieuwe techniek Me on TV op 3GSM 2007 in Barcelona. (...)

  Ook Ericsson dus!

  geplaatst op
 • @Marco, had het even op twitter gevraagd had ik het je kunnen vertellen...

  geplaatst op
 • @raimo. als hij alles via twitter doet, heeft hij hier niks meer te bloggen :)

  geplaatst op
 • @Raimo: omdat twitter zich helaas (nog) niet leent voor het structureren van gezamenlijke kennis. Het blijven losse flodders die prima zijn voor het moment. Op mijn bericht over dit initiatief op twitter reageerde alleen Petra. Ook op de vervolgvraag naar andere voorbeelden maar één reactie. Mensen die vanavond naar twitter komen, zullen de vraag missen en kunnen derhalve niet bijdragen.

  Twitter is prima voor de sociale contacten en de koffiepraat; het is (nog) niet geschikt voor structureel vastleggen van informatie.

  geplaatst op
 • Goede actie van de regionalen.
  Daarmee lopen ze voor op de commerciele en publieke omroep.

  Ik stel me zo voor dat dit heel mooi kan worden zodra DTV echt interactief wordt. IPTV, bijvoorbeeld, leent zich hier perfect voor.

  geplaatst op
 • Interessante ontwikkeling.
  Ben benieuwd wanneer het echt het grote publiek gaat bereiken.

  geplaatst op
 • project van Triple IT / Endemol / Ericsson. Zie ook: http://www.netgroet.nl/planet/show/id=118880/contentid=812270/sc=ed1393
  Project van KRO. Zie ook http://managing21.skynetblogs.be/tag/1/KRO en Ice mobile: http://www.icemobile.com/news.html#broadcast
  Project van Tandberg en KPN. Hebben dat hier een tijdje geleden gepitched
  4. Mobile Studio, createcna (Spaans bedrijf)

  Zoals je begrijpt: we zijn bij de NOS ook bezig


  Gr Roeland

  geplaatst op
 • @Marco: Naar aanleiding van "Twitter is prima voor de sociale contacten en de koffiepraat; het is (nog) niet geschikt voor structureel vastleggen van informatie" dacht ik: "Een mooie gelegenheid om hier even op in te haken."
  Ik denk namelijk dat Vragr.com die rol WEL zou kunnen spelen. Open een kanaal 'IkopTV' en stel je vraag, spui je kennis en kijk wat daar voor respons op komt.

  Ik zeg er meteen bij dat we er met vragr.com qua presentatie nog niet helemaal uit zijn, maar dat neemt niet weg dat de informatie (vraag-antwoord, faq's, statements etc. etc.) vanaf het begin meteen gestructureerd bewaard wordt, in thread-vorm gelezen kan worden en klaar staat om op te reageren.
  Vragr serveert de verzamelde content op dit moment in de vorm van Threads, RSS feeds en OPML bestanden. (De laatste twee zijn dus ook met RSS reader of Grazr te volgen.)

  Door niet te wachten totdat we de meest geschikte presentatie-vorm hebben bedacht (alle suggesties zijn welkom) kan het verzamelen van info en de discussie daar over dus nu al beginnen.

  geplaatst op
 • @Fred: ik heb destijds vragr.com bekeken; interessant concept maar het zou helemaal open moeten zijn en te integreren/koppelen aan twitter (of andere microblogplatformen). Daar wel eens over gedacht? Ik ga namelijk niet graag voor een vraag naar een ander platform. Ik doe dat ofwel op mijn blog ofwel in het social netwerk waar ik op dat moment aktief ben.

  geplaatst op
 • @Marco: Maar eh .. je gaat toch ook naar Google of Wikipedia als je iets wil (op)zoeken? :-)

  Jouw punt over koppeling/integratie van Twitter (oid) met een 'kennisbank (of hoe je het dan ook noemen wil) klinkt leuk, maar hoe zie je dat dan voor je? Hoe kan je de informatie nou beoordelen of aan de discussie deelnemen als je de statements waar die info in zit niet in hun context kan zien?

  Vanuit Twitter een nieuw kanaal starten of vragen stellen is technisch vast wel te realiseren, maar daarmee zet je een poort open waardoor allerlei 'informatie' naar binnen kan wordt 'gegooid' zonder dat er eerst gekeken is of het antwoord er misschien al is of de discussie al een keer is gestart. Ergo: de zelfde reden waarom een koppeling/integratie met andere kennis-diensten er ook niet zo gauw zal komen, denk ik.

  Maar ik zeg nooit nooit, dus als er ideeën zijn om integratie/koppeling te realiseren ben ik de eerste die graag met de bedenker daar over wil praten :-)

  geplaatst op
 • hip

  geplaatst op
 • @fred: misschien eens een aparte discussie voor opzetten? Stuur mij een aantal argumenten waarom ik het zou moeten/kunnen gebruiken en ik maar er een aparte post van!

  geplaatst op
 • @Marco: deal!

  P.S. Dat werd dus een latertje gisteren/vannacht :-)

  geplaatst op
 • Marco, endemol, orn, ericsson en ook tss uit gouda. :)

  geplaatst op
 • @albert: wat is de rol van TSS in deze?

  geplaatst op
 • @albert: ik ben ook wel benieuwd naar de rol van TSS, ik heb nergens iets over een teletext-component gelezen of moet ik in een andere richting zoeken?

  geplaatst op
 • interactiviteit in een analoge omgeving http://www.tss.nl/index.php?page=17

  geplaatst op
 • @Albert
  ik ook wel benieuwd ... ;-)

  geplaatst op
 • @Albert: dit zegt me eigenlijk nog weinig over jullie rol in dit project. Kun je iets specifieker zijn?

  geplaatst op
 • Ik voel weer juf Ingrid in aantocht. Laat TSS in hemelsnaam iets doen aan hun engels taalgebruik. En inderdaad vaag antwoord ;-)

  geplaatst op
 • Annet is Engels taalgebruik niet met een hoofdletter? :) De rol van TSS is dat wij tekst als interactief medium zullen inzetten. Met andere woorden in elk dialect een soort live subtiteling kunnen leveren. Van Fries naar Limburgs en van de Achterhoek naar gewoon Nederlands...:) Daarnaast zal TSS ook meewerken aan crossregio spelprogramma's en wellicht regionale/lokale digitale televisie. Maar daarover later meer. Na mijn vakantie 23 juli.

  geplaatst op
 • Echte regionale tv zoals dit http://www.itvlocal.com/

  geplaatst op
 • @Albert: SMS toevoegen?

  geplaatst op
 • alles behalve sms.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.