• Mobile
    wordt gesponsord door

Telefoneren via internet neemt toe

Telefoneren via internet neemt toe

In 2007 beschikt 74 procent van de Nederlandse huishoudens over een snelle internetverbinding. Vijf jaar geleden was dat nog maar 15 procent. Vooral het telefoneren via internet neemt sterk toe. Daarnaast komen televisiekijken en radio luisteren via internet steeds meer in trek. Ook het online kopen blijft fors groeien. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Kwart internetgebruikers belt via internet
In 2007 belt ruim een kwart van de internetgebruikers via de pc, bijvoorbeeld via Skype of MSN Messenger. Twee jaar eerder was dit nog 6 procent. Vooral jongeren onder de 25 jaar maken gebruik van deze jonge internetdienst. Door de opmars van het telefoneren via internet zijn er minder mensen die chatten. Ook radio en tv via internet komen steeds meer in zwang. Ruim 40 procent van internetters luistert radio of kijkt tv via internet. Twee jaar geleden was dit nog een kwart.

Online kopen blijft sterk toenemen
Steeds meer consumenten bestellen of kopen goederen via internet. Het afgelopen jaar nam het aantal onlinekopers met bijna 1 miljoen toe. In 2007 zijn er 7,5 miljoen mensen die wel eens producten hebben gekocht via internet. Dat is een ruime verdubbeling ten opzichte van vijf jaar geleden. Vooral internetters tussen de 25 en 45 jaar kopen online.  Blauw Research kwam eerder dit jaar met de Thuiswinkel Markt Monitor waarin al werd geconstateerd dat het aantal nieuwe online kopers fors was toegenomen.

Forse groei breedband vlakt af
Bijna driekwart van de Nederlandse huishoudens beschikt inmiddels over een snelle internetverbinding. Vooral tussen 2003 en 2005 nam het gebruik van breedband snel toe. De laatste twee jaar is de groei wat afgevlakt. Twee derde van de huishoudens met breedband heeft een ADSL-verbinding.

Naast de PC gebruiken huishoudens steeds vaker andere apparatuur om te internetten. Ruim een op de vijf huishoudens gaat het internet op via onder meer mobiele telefoon, palmtop of spelcomputer.

Bron: CBS


Geplaatst in

DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.