• Mobile
  wordt gesponsord door

Tribbox een user generated settopbox?

Tribbox een user generated settopbox?

Tribbox een user generated settopbox?Het Rotterdamse AHT (Advanced Home Technology} International, ontwikkelaar van hoogwaardige multimedia hardware, heeft recentelijk de Tribbox geïntroduceerd. De Tribbox is een settopbox met geavanceerde Nederlandse p2p-software aan boord. De box “draait” op het inter-operabele Linux, speelt in HDTV kwaliteit uit en is alleen online (inclusief toolkit) voor 310 euro te koop. De p2p sectie maakt gebruik van Tribler software.

Tribler is ondermeer ontwikkeld door de Technische Universiteit Delft. Een interessante ontwikkeling die een wat nadere beschouwing verdient.

De Tribbox is bedoeld voor de grote schare Linux-enthousiastelingen die volgens de bedenkers hun eigen toepassingen voor het mediacenter zullen maken. AHT’s CTO Ron van Herk;  “Gebruikers kunnen er Linux-applicaties op draaien of een persoonlijk mediacenter mee maken.” De Tribbox is gemaakt met de beproefde hardware van ST Microelectronics. De gebruikte ST7109 HDTV single chip H264 decoder draait op Linux. De software is open source, de hardware niet.

De Tribbox is de eerste uit een serie die volgens AHT zal bestaan uit meerdere mediacenters en hybride settopboxen waarmee diverse combinaties met digitale tv-tuners, harde schijven, Tribler en VoiP mogelijk zijn. De tuners werken onder DVB-T, DVB-C en DVB-S2. “Onze eerste focus is op de grote EU-markt. Daardoor ontvangt deze DVB-T-tuner in eerste instantie alleen gratis (Free To Air) zenders.” In Nederland is dat nog voorbehouden aan de publieke omroepen. Later dit jaar zal AHT International een Common Interface-oplossing toe aan de DVB-T versie toevoegen waarmee KPN-smartcards samenwerken, zodat ook alle andere ‘Digitenne’-kanalen zijn te ontvangen” aldus van Herk.

Freeware

De Allsii Media Suite van AHT draait op Windows XP en Vista is hier gratis te downloaden en kan op mediacenters en desktops geïnstalleerd worden. De Allsii-media suite biedt toegang tot 100 gratis tv-streams en 200 gratis online radiozenders, een VoiP-programma, een mediaspeler en een p2p-programma voor het uitwisselen van mediabestanden en het browsen van Bittorrent- en YouTube-aanbod. De premium (5 euro per maand) versie van het programma heeft 1500 gratis tv-streams meer dan 11 duizend radiozenders en podcasts.


DelenEr zijn 5 reacties op dit artikel

 • bron van dit artikel en het citaat is Emerce, dus waarom link je daar dan niet naar?
  http://www.emerce.nl/nieuws.jsp?id=2325928

  geplaatst op
 • Tonie, ik heb zelf een uitstekende relatie met AHT. En regelmatig contact. Ze zullen mij geen andere teksten geven denk ik?

  geplaatst op
 • Kan wel zijn. Maar dan nog kan je linken naar de bron? Het staat vol met links behalve naar waar het citaat vandaan komt.

  geplaatst op
 • Tonie de 'bron' is AHT en ja er zitten logische overeenkomsten in de citaten.

  geplaatst op
 • Heren, heren! :-)

  De info uit het artikel op Emerce stamt van Tonie's interview met mij, en de info op Venturo / Marketingfacts uit het persbericht, denk ik?

  Groeten,
  Ron

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.