• Mobile
  wordt gesponsord door

34 miljard user generated filmpjes in 2008

34 miljard user generated filmpjes in 2008

34 miljard user generated filmpjes in 2008Volgens AccuStream vliegt de videoconsumptie van user generated video de pan uit. In 2005 werden er op de top video sharing sites nog 3 miljard filmpjes bekeken. In 2007 waren het er al 22 miljard en dit jaar worden het er 34 miljard (een stijging van 55%).

Dat zijn dus 3 filmpjes per maand per internet gebruiker. Nog geen giga aantallen maar een begin. Elk filmpje wordt ongeveer 10.000 keer bekeken maar bij sites als metacafe.com is dat 85.000 keer per video en bij crackle.com (wie kent dat?) is dat maar liefst 216.000 keer.

Het afvalputje van het internet met de slechtste kwaliteit, we hebben het natuurlijk over youtube.com voegde ongeveer 830.000 video’s aan zijn video selectie toe en deed 10% van de totale views. Het complete rapport kunt je voor 1995 dollar kopen.

Bron: ZoomZ.nl


Geplaatst in

DelenEr zijn 4 reacties op dit artikel

 • Is de rest van het rapport de 1995 dollar waard vincent? Twijfel of ik het moet aanschaffen of niet ;-)

  geplaatst op
 • Vincent, kun je wellicht iets zeggen over de videoconsumptie op pczapper? Hoe staat dat in verhouding tot gebruik van platformen als youtube, metacafe en crackle (inderdaad nog nooit van gehoord).

  geplaatst op
 • Ik zet mijn vraagtekens bij de cijfers die ze noemen. Slechts 830.000 nieuwe video's op YouTube in 2007? Tudou.com doet dat in 3 weken volgens mij. Ook de keuze van onderzochte sites vind ik niet representatief, een aantal grote US en Europese sites ontbreken, en een paar obsure komen er wel in voor. Ik zou die USD 1995 (volgens hun site overigens USD 2495) maar voor iets anders gebruiken.

  geplaatst op
 • @Andre en Floris: óók goedemorgen. Wat een uitglijer ;-)

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.