• Mobile
  wordt gesponsord door

Viral Friday: Firefox Download Day 2008

Viral Friday: Firefox Download Day 2008
Viral Friday is de wekelijkse rubriek op Marketingfacts in samenwerking met LaComunidad, waarin de beste virals van de afgelopen week worden belicht. Tips en ideeën kun je sturen naar viralfriday@marketingfacts.nl.

De nummer 1 positie in de Viral Friday Top 10 van deze week is voor Mozilla met Firefox Download Day 2008. Met 8,3 miljoen downloads in de eerste 24 uur na verschijning van Firefox 3 heeft softwarebedrijf Mozilla haar wereldrecord in handen. Op plek 2, Incredible McCain Girl. Obama Girl, die in juni vorig jaar furore maakte met haar gezongen liefdesverklaring aan presidentskandidaat Barack Obama, gaat deze keer de strijd aan met de Incredible McCain Girl. Allianz: Ribery vs Toni maakt de top 3 deze week compleet. In de virale teaser "The Grand Final" voor de wedstrijd Italië-Frankrijk gingen Frank Ribéry en Luca Toni, ploeggenoten bij Bayern München, in de Allianz Arena alvast het duel aan.

Benieuwd naar de complete top 10 van deze week? Kijk dan snel verder!


DelenEr zijn 5 reacties op dit artikel

 • Het is best knap om het aantal van 8,3 miljoen downloads binnen 24 uur te behalen. Mijn vraag is dan ook: hoe zorg je nu voor een succesvolle viral? Iemand suggesties?
  Niels - http://www.nielsbroekzitter.nl

  geplaatst op
 • @ Niels, je zorgt voor een succesvolle viral door een boodschap veel door te sturen ;-)

  geplaatst op
 • Zeker een geslaagde viral van Firefox. Ik vraag me af in hoeverre de 'speciale' website aan dit succes heeft bijgedragen. Kan me herinneren dat de teller op die website op ongeveer een miljoen lag.

  Het succes is dus deels te danken aan de spreadfirefox website maar vooral aan de duizenden blogs die er naar verwezen. Doen ze goed :)

  geplaatst op
 • De actie helpt natuurlijk, maar het succes ervan is vooral te danken aan het feit dat Firefox een broswer is waar heel veel mensen al enthousiast over zijn. De fans zijn er dus al en dat is een belangrijk aspect bij het het starten van een succesvolle viral. Daarbuiten draagt het feit dat Firefox open source is daar natuurlijk ook aan bij,

  geplaatst op
 • mooi eens een keertje geen filmpje als viral. Heeft iedereen inmiddels FF3 in huis? :)

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.