• Mobile
    wordt gesponsord door

Tour de France in Google Maps

Tour de France in Google Maps

De Ronde van Frankrijk begint vandaag. Google reed voor zijn toepassing Street View in Google Maps alvast bijna de hele route. Alle 21 etappes worden gemarkeerd op de kaart, zodat kijkers letterlijk worden meegenomen op een reis van meer dan 3500 km die leidt van de Britse kust, langs de 21 haarspeldbochten van de beruchte helling Alpe d’Huez tot de finish op de Champs Elysees. Google laat daarvoor een Toyota Prius door de straten rijden met camera’s op de auto. Hierdoor wordt steeds een 360 graden foto gemaakt. Zo kunnen routes of plekken van tevoren bekeken worden alsof je er zelf staat. De Tour kaart is beschikbaar op google.nl/tourdefrance2008.

Google werkt bij het initiatief samen met de Tour-organisatie. “Dit is een nieuwe manier om de Tour de France te beleven, de podia te ontdekken waar de winnaars zullen staan of een stad of route te zoeken waar het peleton langs zal komen”, aldus Tour-directeur Christian Prudhomme. “Ik weet zeker dat het publiek van de Tour de France gebruik zal maken van deze verrassende functionaliteit.” (via: Telegraaf).


DelenEr zijn 2 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.