• Mobile
  wordt gesponsord door

AH en Rabobank starten proef met mobiel betalen op Amsterdam Amstel

AH en Rabobank starten proef met mobiel betalen op Amsterdam Amstel
{title}

Meestal ontloop ik flyeraars met een grote boog, je raakt daarin getraind. Gistermorgen mislukte het: de betreffende promobabe stond écht op MIJ te wachten. Geen ontkomen aan, die flyer van Albert Heijn. Niet direct weggegooid, en het bleek interessanter dan gedacht: een proef met mobiel betalen, alleen in de AH to Go op station Amsterdam Amstel. Albert Heijn werkt samen met Nokia en MiniTix van de Rabobank. Voor 30 euro krijg je de Nokia 6131 NFC, de eerste 20 euro die je afrekent via die simlockvrije telefoon krijg je terug van Albert Heijn. Na de proef, die ongeveer 6 maanden duurt, mag je het toestel houden. Maar: de betaalmogelijkheid via die uberkekke Nokia vervalt dan ook. Dat is op zijn minst onhandig te noemen. Of gewoon dom.

Albert Heijn is niet de eerste grootgrutter die proefdraait met mobiel betalen. C1000 ging AH al in 2007 voor, moederbedrijf Schuitema werkte destijds samen met Rabobank en KPN en Logica.

Payter

. Mobiel betalen is hot: gisteren meldde Adformatie al, dat Payter een test is begonnen met betalen in de taxi’s van TukTuk in Rotterdam. En dan is er ook nog Tikkies, een bedrijf dat zegt al veel langer dan de Rabobank aan sms betalen te doen en samenwerkt met o.a. MiniTix en iDeal. Hieronder wat meer informatie over het hoe en waarom van de proef met mobiel betalen van Albert Heijn.

Het werkt ongeveer hetzelfde als bij andere proeven. Als je met je mobiel wilt betalen in de AH to Go, dan moet je eerst naar een aanmeldpunt. Daarna scan je zelf het product; die lekkere appel of dat fruitige drankje wordt toegevoegd aan je lijst met producten. Daarna loop je naar het betaalpunt, daar hou je je mobiel tegen aan. Het totaalbedrag verschijnt, je drukt op ok. En dan is het bijna klaar, want je moet je ook weer afmelden bij het aanmeldpunt (logisch).

Ik vind het wel een mooie proef, ik kom zeker 3 keer per week op station Amstel. En bijna al die keren kom ik ook bij de AH to Go. Ik zal me gaan aanmelden en in de comments wat updates geven. Ben wel benieuwd. Vind het wel alvast vreemd, dat die ‘Minitix portomonnee’ zichzelf automatisch vult tot een maximum van 50 euro per week (staat in de voorwaarden). Ik hoop dat je dat aan kunt passen.


DelenEr zijn 10 reacties op dit artikel

 • Dit bewijst in ieder geval dat flyeren nog steeds een effectief promotiemiddel is. Zonder de flyer stond deze post er niet :)

  geplaatst op
 • en ga je de Nokia voor 30 euro kopen?

  geplaatst op
 • Raimo: eigenlijk dus 10 euro, want die 20 euro aan boodschappen bij de To Go die haal ik toch wel. Lijkt me wel een prima deal, toch? Geen idee of dat een fijn apparaat is, maar 10 euro voor een nieuwe siimlockvrije telefoon zonder abonnement, da's niet duur.

  En jij, doe je ook mee? ;-) Denk je dat deze vorm van betalen door de massa omarmd gaat worden?

  geplaatst op
 • En vergeet het mobiel betalen in de kroeg niet:
  http://www.marketingfacts.nl/berichten/20080816_myorder_mobiel_bestellen_en_betalen/

  geplaatst op
 • @Matthijs,

  Zeker doen! Maak je een mooie video van alle handelingen die je moet doen? Instellingen, accounts aanmaken, applicatie aanzetten, pincodes, etc..

  geplaatst op
 • Matthijs, ook ik kreeg gisteren de flyer in mijn hand gedrukt. Vandaag heb ik me ingeschreven want ik wil 's ochtends wel zelfscannen daar. Dat scheelt minuten. Gelijk een eerstewinkel trip gemaak. Wouw. Het werkt echt prachtig. Alles Over The Air. En de kassabon staat in de telefoon. Ik snap gelijk de groene kleur van de flyer. Nu nog ff iets aan de prijzen doen want 1,60 voor een 0,5 liter water.....

  geplaatst op
 • Hallo Matthijs,

  Als je op bijgaande Url drukt: http://www.schuitema.nl/default.asp?action=KlapUitMenu&MenuItemid=65&SubMenuItemid=359 dan zul je zien dat de C1000 proef niet met Payter was zoals in het artikel wordt gezegd. Graag correctie.

  Gr,
  Rutger van den Noort (innovatiemanager Schuitema NV)

  geplaatst op
 • @Rutger: dank, heb het gewijzigd. Al die initiatieven ook ;-). Misschien leuk als je kort vertelt hoe de proef verlopen is en hoe je tegen de proef van AH aankijkt?

  geplaatst op
 • Is het mogelijk online / telefonisch aan te melden?

  geplaatst op
 • @Arwin: ik geloof van niet. Je moet de Nokia fysiek onder je arm meenemen. En betalen bij de kassa, en belangrijker nog: je legitimeren.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.