• Mobile
  wordt gesponsord door

So, my name is Boxxy…

So, my name is Boxxy…
, Carl Mangold

Er ging even wat fout in de planning bij de redactie van Marketingfacts. Ik merkte een week geleden een nieuw internetfenomeen op, en besloot dat maar eens onder jullie aandacht te brengen. Maar door allerlei omstandigheden ging mijn posting pas vanmorgen de lucht in. Hieronder het volledige bericht, helemaal up-to-date.
 • [15 jan 2009]: Voor de liefhebbers van virale hypes is er weer een nieuw fenomeen online: Boxxy Babee. Een week geleden pas plaatste ze haar eerste video op YouTube, en op dit moment heeft ze er drie. En met die drie video’s heeft Boxxy in deze ene week al ruim 2 miljoen eyeballs vermaakt. In één week. Één miljoen kijkers, twee miljoen eyeballs. Eerder was Boxxy al eens actief op Gaia en het in Amerika bijzonder populaire 4chan.org, maar die sites konden haar populariteit niet aan. Het zou me niets verbazen dat deze Boxxy uiteindelijk een nieuwe LonelyGirl15 of Tila Tequila blijkt te zijn…
 • [16 jan 2009]: Ene ‘Byzantinist’ schrijft een tamelijk uitvoerig ‘The Boxxy Story’.
 • [16 jan 2009]: Boxxy’s YouTube account wordt gehacked, samen met veel van haar andere accounts.
 • [20 jan 2009]: Mijn posting van 15 jan 2009 komt ineens online te staan. Ik haal ‘m meteen weer weg, omdat er inmiddels al weer heel veel méér is gebeurd. Haar video’s zijn inmiddels namelijk alweer haast twéé miljoen maal bekeken (4 miljoen eyeballs), en het hele gedoe wordt zelfs al door de mainstream media opgepakt. Door de The Guardian bijvoorbeeld: How Boxxy brought the web to its knees.

Anyway, het blijkt inmiddels om een echt meisje te gaan (hier staat een ouder videootje van haar), dat bijzonder sterk in haar schoenen staat. Want terwijl tientallen duizenden leeftijdgenoten haar het leven zuur proberen te maken, blijft zij gewoon sterk overeind staan. Het zou me dan ook niets verbazen dat deze Boxxy uiteindelijk een nieuwe LonelyGirl15 of Tila Tequila wordt...


Geplaatst in

DelenEr zijn 28 reacties op dit artikel

 • Pff...de quote op 0:35 vat het allemaal prima samen - "which is funny...to me"

  geplaatst op
 • Hadden meer mensen hier een 'Miss Piggy' deja-vu? Die bewegingen met het hoofd; precies gewoon! :)

  geplaatst op
 • Ik begrijp er niets van. Wie is Boxxy en waarom is zij interessant voor Marketingfacts?

  geplaatst op
 • @Arnoud: Hmmm, kennelijk ken je LonelyGirl15 en Tila Tequila niet... Ken je dan wellicht The Hampster Dance? The Star Wars Kid? Numa Numa? The Tourist Guy? Ask a Ninja? Chocolate Rain? The Laughing Baby? Eepy Bird?

  Als internet je werkterrein is, is het best handig om te weten wat er online leeft. En deze Boxxy Babee zet op dit moment dus het net op stelten. Binnen de kortste keren is het echt bijzonder raar als je als vakidioot niet weet wie Boxxy is (of was).

  geplaatst op
 • Ik lees al een hele tijd geen 4chan meer, vandaar dat ik het gemist heb dan. Maar ik bedoelde eigenlijk meer: als je een nieuwe hype aankondigt, is het handig om even uit te leggen wat er speelt en waarom dit de nieuwe hype is.

  geplaatst op
 • Carl, maar wat heeft boxxy ons te bieden dan? Waarom moet uberhaupt iemand weten dat ze 20x like zegt en nog wat troep? Ik zie hier geen meerwaarde in voor nederlandse marketing.

  Well.. Byeeee.. im boxxy! ... ;)

  geplaatst op
 • @Card:

  1. Marketing gaat om marktaandeel verkrijgen en/of vergroten.

  2. Dit 16-jarige meisje verwerft geheel op eigen houtje ineens een marktaandeel (in aandacht en eyeballs) waarvan de meeste marketeers slechts stiekempjes durven dromen.

  3. Wat kan dit meisje dan wél, wat al die marketeers nou niet lukt? Welk gapend gat in de eyeballs-markt heeft zij gevonden en aangeboord? Welke kansen liggen daar voor jouw merk of merken? Hoe kan het dat je dit zo lang over het hoofd hebt gezien? Zijn er wellicht nog andere dingen dit je over het hoofd ziet? Et cetera, et cetera, et cetera.

  geplaatst op
 • Carl. Digitaal kluitjesvoetbal. En jij doet er zoals gewoonlijk aan mee. Het gaat om de IMPACT van die aandacht. Niet kwantitatief maar kwalitatief......

  geplaatst op
 • Hmmm, zal wel aan mij liggen maar ik krijg de melding dat de video is verwijderd 'due to some items of violations'!?

  geplaatst op
 • "This video has been removed due to terms of use violation." Oeps. Niet best. Voedt wel de hype?

  geplaatst op
 • Inderdaad, Boxxy's account is, na de hack van gisteren en het herstellen ervan door de YouTube crew nu ineens weer 'suspended' / 'removed due to terms of use violation'. Die tegenstanders van Boxxy kunnen blijkbaar heel goed hacken, of YouTube heeft z'n beveiliging écht heel slecht op orde...

  geplaatst op
 • @Card:

  Inderdaad. Inderdaad dat miljoenen mensen kennelijk niks nuttigers te doen hebben, betekent niet dat boxxy daarom per definitie interessant is voor marketeers.

  @Carl:

  Beetje te makkelijk. Onzekere en incompetente marketeers zullen zich misschien achter hun oren krabben maar als je enigszins vakbekwaam begrijp je hopelijk wat dit wel én niet is.

  geplaatst op
 • 'eyeballs' is dat weer een nieuwe marketingterm? :D

  Te komisch.

  geplaatst op
 • Jeetje, complottheorieën op MF.
  Wiie vermoorde Kennedy echt? 911 was ook een complot en ene Boxxy maakt de wereld gek, althans de wereld van complottheorieëndenkers die tegenwoordig rondhangen op youtube.
  Eyeball was ergens aan het begin van deze eeuw één van de eerste sites waar mensen per webcam konden chatten. Vooral mannen die makkelijk hun broek lieten zakken zaten daar te cammen. Het woord eyeball heeft dus een beetje smerige bijklank voor mij

  geplaatst op
 • Eens met Card en Jan.
  Bovendien het staat u vrij te adverteren op 4chan, alleen zijn er redenen om dat misschien niet te doen. een viral als dit namaken is niet eenvoudig. Maar wat het voorbeeld Boxxy ons verder kan leren, is de vraag, ik weet het niet. Dat de mogelijkheden op internet bizar en eindeloos lijken? Wisten we dat niet al?

  Een schattig meisje dat populair wordt op Gaia en 4chan, had u iets anders verwacht? Een toefje toeval en "geluk" mogen we ook niet vergeten in deze, denk ik. Rickrolls, lolcats en wat al niet meer komen van deze en andere grote communities, maar die (die communities) zijn vooralsnog maar op een beperkte manier aantrekkelijk voor marketeers die hun handen liever niet branden aan iets als het random board.

  geplaatst op
 • Verder wat southpark zei over virtual money.

  geplaatst op
 • @Sietske en Petra: 'Eyeballs' is een heel erg oude term, verzonnen in de tijd dat de televisie in opkomst kwam. Hij werd en wordt nog steeds in statistieken gebruikt, om passieve kijkers mee aan te duiden.

  geplaatst op
 • @Arnoud, Card, Jan en ThE_ED: zie ook deze uitleg.

  geplaatst op
 • Dankje, in dit stukje leek het je nogal om de viral an sich te gaan, en minder om de achterliggende verklaringen. (Waar ik zeker wél wat in zie.)

  geplaatst op
 • God damnit /b/

  This is what happens when we boost a camwhore's video view count.

  geplaatst op
 • Boxxy heeft nu ook haar eigen website, check dit:
  http://www.mynameisboxxy.com/

  geplaatst op
 • kan iemand b0xxy`s spam niet even verwijderen? Of bannen. check: http://whois.domaintools.com/mynameisboxxy.com

  geplaatst op
 • /b/oxxy is de cancer of internet

  geplaatst op
 • Hi Carl, dont worry: I get it.

  Net als je andere referenties. (check: Pork & Beans).

  geplaatst op
 • Ik zal jullie even veder inlichten, BOXXY zegt dat ze geen drugs of ADHD heeft, ze liegt niet, ze 'doet alsof' ze 'gestoord' is, in het echt is ze uiteraard niet zo. 7chan is de echte ontdekker van BOXXY en daarnaa is 4chan ermee aan de haal gegaan. 4chan is als het ware opgedeelt in 'newfags' en 'oldfags', oldfags beschuldige dat alleen newfags boxxy leuke vinden en zeggen dat BOXXY de kanker is die "4chan" (4chan i.v.m. regels 1 & 2) vermoord. Daarom is ze gehacked... 4chan en de andere chans krijgen gezamelijk zo'n 4 miljoen kijkers, ongeveer 90% van de kijkers van BOXXY zijn hiervan afkomstif... even dus deze informatie.

  geplaatst op
 • "Eerder was Boxxy al eens actief op Gaia en het in Amerika bijzonder populaire 4chan.org, maar die sites konden haar populariteit niet aan."

  Hahahaha, je weet echt niet waar je het over hebt is het wel newfag? Toen we de oude media verlieten hadden we echt niet de behoefte aan reporters die ons ook in de nieuwe media komen toeliegen!

  TL;DR Carl Mangold= newb losing @ internetz

  geplaatst op
 • @ANONYMOUS

  newb indeed...LMAO

  geplaatst op
 • En na 2 jaar is Boxxy weer terug: http://www.youtube.com/user/ANewHopeee#p/a/u/0/FZrYDwLjbtE

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.