• Mobile
  wordt gesponsord door

Succesvolle iPhone App ontwikkelaar: ‘Ik ben voor het einde van het jaar miljonair’

Succesvolle iPhone App ontwikkelaar: ‘Ik ben voor het einde van het jaar miljonair’
, mangrove.com
@mangrove

{title}Het lijkt een iets te enthousiaste reactie van iPhone ontwikkelaar Ethan Nicholas, maar hij heeft alle reden om te beweren dat hij voor het einde van het jaar miljonair is. Zijn app iShoot leverde hem in één maand $600.000 dollar op. De ontwikkelaar, tot voor kort werkzaam bij Sun Microsystems, leerde zichzelf zonder boeken aan om te ontwikkelen voor de iPhone. Heel hard ging het in eerste instantie niet met iShoot, sinds oktober beschikbaar. In januari van dit jaar bracht hij echter iShoot Lite uit, een gratis versie van het origineel. Deze is nu al ruim 2.5 miljoen keer gedownload werd en leidde tot 320.000 verkochte downloads van het origineel, die uitgebreider is.

De kritiek op de iPhone app store neemt, ondanks dit soort succesverhalen, toe. Volgens veel ontwikkelaars is Apple’s App store overbevolkt, worden Apps willekeurig geweigerd, is er weinig ruimte voor serieuze (vaak duurdere) applicaties en is het lastig om gemaakte kosten terug te verdienen. Ook het Nederlandse Makayama besloot na meerdere teleurstellingen zich minder op de iPhone te richten. Wat vinden jullie? Zijn het echt alleen ‘lucky shots’ zoals bij Ethan? Of is er gewoon weinig vraag naar de andere applicaties?


Geplaatst in

DelenEr zijn 6 reacties op dit artikel

 • Ruben, is dit niet alweer wat achterhaald? Ik had begrepen dat de eerste ontwikkelaars inderdaad een goede slag hebben kunnen slaan met iPhone-apps maar dat het aanbod tegenwoordig zo extreem is dat je nauwelijks meer opvalt tussen al die gratis apps. Bron artikel in Emerce afgelopen maand volgens mij!?

  geplaatst op
 • Marco, klopt, maar het nieuws is dat iemand de afgelopen maand meer dan een half miljoen heeft verdiend. Dat is niet achterhaald, maar deze maand gebeurd. Vervolgens verwijs ik in de slotparagraaf juist naar enkele oude bronnen om het succesverhaal enigzins te relativeren.

  De discussie blijft ook wat mij betreft, want aan de ene kant hoor je dat Apple's app store veel te vol en bij voorbaat kansloos is, maar ondertussen blijven we succesverhalen lezen over ontwikkelaars die veel geld verdienen met een "fart app", miljonair worden met een schietspel of een TU student die de Nederlandse markt verovert met een treintijden App. Of iPhone ontwikkelaars die 9 jaar oud zijn ;)

  iShoot is ook een goed voorbeeld omdat het spel amper verkocht voordat er een gratis 'demo'versie van was. Dat bleek zijn tipping point.

  geplaatst op
 • "Volgens veel ontwikkelaars is Apple’s App store overbevolkt"

  Als je niet kunt zwemmen ligt het ook niet aan het water

  geplaatst op
 • @Ruben: wilde ook meer de titel van bericht wat relativeren ;-)

  geplaatst op
 • Inderdaad. De tijd met eenmalige grote klappers is voorbij. Maar als app ontwikkelaar kan je alsnog een redelijk goed salaris verdienen met business apps. Bedrijven zien nu steeds meer de toegevoegde waarde van een app. Zeker een iPad app zal erg populair worden.

  geplaatst op
 • De verkoopprijzen van een app zijn vaak erg laag. Om er echt rijk van te worden moet je als app ontwikkelaar dus echt een hit-formule al angry birds of wordfeud creëren

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.