• Mobile
    wordt gesponsord door

Mobile World Congress 2009

Mobile World Congress 2009

Deze week vindt het Mobile World Congress 2009 plaats in Barcelona. Het Mobile World Congres (of MWC) is hét evenement voor de mobiele telecommarkt en iedereen die ook maar iets doet in de mobiele markt is deze dagen dan ook te vinden in Barcelona.

Een paar cijfers over die mobiele markt. Wereldwijd zijn er inmiddels meer dan 4 miljard mobieltjes (tegenover 2,7 miljard in 2006) en de GSM markt zou in 2009 67 miljard dollar moeten vertegenwoordigen. Voor 2009 wordt een verkoopsdaling van 11% verwacht. Net zoals vorig jaar is het voornaamste doel van de operators om de al jaren stagnerende ARPU (Average Revenue Per User) te laten toenemen. De markt verwacht daarbij veel van de mobiele sociale netwerken die in 2012 wereldwijd 50 miljard dollar aan inkomsten zouden halen. De operators zijn overigens niet de enigen die hun deel van de ARPU willen. Ze gaan steeds vaker de concurrentie aan met de aanbieders van applicaties (denk aan Appstore van Apple).

Ik zal de komende dagen hieronder interessante verslagen vanuit Barcelona toevoegen. Uiteraard is iedereen welkom om linksuggesties te geven in de reacties!


Geplaatst in

DelenEr zijn 4 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.