• Mobile
  wordt gesponsord door

St. Petersburg: Een stad zonder ziel

St. Petersburg: Een stad zonder ziel

De Rusland reis 2009 is begonnen met een bezoek aan St. Petersburg. Een prachtige stad die gevuld is met bijzondere architectonische gebouwen ontworpen door de belangrijkste ontwerpers van over de hele wereld. Toch vindt Peter d’Hamecourt - correspondent in Moskou voor de NOS en het AD - het een stad zonder ziel. Tijdens een rondvaart legt hij uit waarom.

Daarnaast heb ik het Dik kanaal gevuld met indrukwekkende video’s over St. Petersburg. Niet alleen over de pracht van de stad, maar ook hoe gevaarlijk het verkeer hier is. Behalve video worden er ook veel foto’s gemaakt door o.a. Marco Derksen.


Geplaatst in

DelenEr zijn 3 reacties op dit artikel

 • Wat je zelf in je video ook al noemt: het is een fantastische en mooie stad, met geschiedenis. Ik heb er ook met ogen wijd rondgelopen. Het 'gebrek aan ziel' is dus meer een gebrek aan politieke of wetenschappelijke functie, ik zou er zeker eens heengaan ;)

  geplaatst op
 • Leuke video en foto's, heb zin om daar gauw weer eens terug te gaan!
  Veel plezier met de vodka vanavond :)

  geplaatst op
 • Inmiddels zijn we in Moskou aangekomen. Sint Petersburg is prachtig en zeker bezoek waard, maar een dorp in vergelijking met Moskou (5 mln vs 15 mln bezoekers; maar vooral de dynamiek in Moskou is van hele andere orde).

  Mooei filmpjes Vincent ;-)

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.