• Mobile
  wordt gesponsord door

Brekend: Zo ziet de iPhone 4 er uit als je hem laat vallen

Brekend: Zo ziet de iPhone 4 er uit als je hem laat vallen

“Glas breekt als het valt, zo ook de iPhone 4. http://yfrog.com/15ttsuj #fail #iphone4 #apple #weesgewaarschuwd.” Dat schreef Gert-Jan Munneke vanmorgen op Twitter. Erg lang heeft Munneke niet van zijn nieuwe iPhone 4 kunnen genieten. De hoogte van de val was ongeveer een meter. Munneke is bedroefd. En iedereen is gewaarschuwd.


Geplaatst in

DelenEr zijn 41 reacties op dit artikel

 • Hier moet een organisatie als carglass op inspringen. Gouden handel....

  geplaatst op
 • Jeroen, ik denk niet dat HPX2 hars dit sterretje nog kan repareren ;)

  geplaatst op
 • *Is benieuwd of Apple een webcare team heeft* #zandindemotorvanprmachine

  geplaatst op
 • Hoe kan dit nou? Ik heb mijn 3GS echt heel vaak laten vallen van zeker een meter hoogte en nooit een krasje of zo.. Je weet niet of die hem echt maar 1x heeft laten vallen.

  geplaatst op
 • @Sebas: Een combinatie van zwaartekracht en idioterie. Ik laat mijn telefoon denk ik wel 1x per week stuiteren. Het is en blijft een gebruiksvoorwerp, heel belangrijk, dat wel.

  geplaatst op
 • @Sebas, Ik heb gezien hoe blij Gert-Jan met zijn telefoon was en kan je verzekeren dat hij hem niet expres stukgemaakt heeft ;-)

  geplaatst op
 • @Sebas omdat het ander glas is bij de 4G

  geplaatst op
 • Na het lezen van dit bericht per ongeluk mijn glas cola laten vallen. Volledig aan diggelen..... Kan me niet aan de indruk ontrekken dat ieder "nieuwtje" van Apple iets vaker wordt uitgemeten op deze site dan andere merken/ontwikkelingen. Ben een erg groot fan van MF, maar moet toch echt hard nadenken hoe ik dit nieuwsfeit moet plaatsen.....

  geplaatst op
 • @Arthur: Terechte opmerking, heb er ditmaal voor gekozen een keer kort van stof te zijn en misschien verdient het beeld meer uitleg dan 3 regels. Vat het niet te 'zwaar' op. Zie het vooral in het licht van de recente ontwikkelingen rondom de slechte ontvangst en de bizarre reactie van Apple daarop. Voor een bedrijf dat zijn word of mouth en buzz zo zorgvuldig timet geldt: hoge bomen vangen veel wind. En als je dan een apparaat maakt dat eigenlijk gewoon niet goed is, dan krijg je het een keer terug. Dat is nu aan het gebeuren.

  Ik geloof dat wij hier op M! niet echte Apple fan boys of believers zijn, maar inderdaad ook zeker geen bashers. Zelf heb ik een HP en Nokia. Zou best een iPhone willen. Denk aan zo een met een plastic scherm. Hoewel: toen ik onlangs de iPhone van een vriend van me per ongeluk op de grond liet vallen, deed ie helemaal niets meer. Heeft me een hoop geld gekost ;)

  geplaatst op
 • verzekering?

  geplaatst op
 • Even Apeldoorn bellen....

  geplaatst op
 • Wel met rechts bellen he! Of was het nou links?

  geplaatst op
 • Ik heb dit ook met mijn iphone 3gs gehad. je kunt hier bij diverse winkels gewoon een nieuw scherm op laten plaatsen. kosten voor mij waren toen geloof ik 75,-
  ik neem aan dat dit ook kan voor de Iphone 4

  geplaatst op
 • a.h.v het breukpatroon kunnen we constateren dat hier voorgespannen/gehard glas is toegepast. dit glas breekt zodra je in de "voorspanning" komt (midden van het glas). dit bereik je eigenlijk alleen maar door met een puntig hard voorwerp hard op het glas te stoten, of de zijkant van het glas te raken.

  dit laatste lijkt gebeurd te zijn. je kan dit op 2 manieren benaderen.

  1) met een gewone lichte plastic telefoon gebeurt dit niet of met een flinke rand erom, maar dan is het niet meer zo'n vreselijk mooie telefoon.

  2)je hebt een "minicomputer" op zak, dit is een andere benadering dan je ouderwetse nokia.
  als je een ipad of laptop laat vallen issie ook stuk.

  geplaatst op
 • @matthijs ;-) Neem mijn opmerking ook niet te zwaar. Heb scheurtjes in mijn blackberry storm (drama) dus was eigenlijk gewoon blij dat de Iphone ook (gelukkig) kapot gaat als je hem laat vallen;-) Keep up the good work!

  geplaatst op
 • Mijn iPhone is ondertussen al wel 15x gevallen en heeft nog geen deukje. Lijkt wel gevalletje van pech dus.

  geplaatst op
 • Volgens Steve Jobs is dit helemaal niet waar en is er een klein probleem met de software wat bij de volgende update verholpen wordt! Mijn hemel wat een puinhoop. Maareuh, hoe is de ontvangst nu?

  geplaatst op
 • Weer zo\'n onzin artikel van Matthijs van de Broek. Haalt niveau MF ver naar beneden.

  geplaatst op
 • Matthijs van de Broek,
  je denkt aan een iphone met een plastic scherm?....
  Waar heb je die gezien? Een namaak iphone uit China of zo? Elke generatie iPhones hebben namelijk allemaal echt glas als scherm.

  geplaatst op
 • @Lia: heb je een iPhone4 en 'm al meer dan 15 keer laten vallen in de korte tijd dat je 'm hebt? Respect!Ik zou zeggen: maak er een filmpje van, knal het op youtube en inspireer iedere iPhone bezitter om hetzelfde te doen. Kunnen we binnenkort allemaal weer normaal mobiel op internet.

  @RoelC: Je hebt volkomen gelijk. Er is niets van waar en er is helemaal geen probleem met de iPhone. Steve Jobs heeft Chuck Norris ingehuurd en die heeft met een roundhousekick alle problemen naar Android geschopt.

  @Mischa: Hoewel je gelijk hebt en het natuurlijk geen artikel genoemd mag worden is het hilarisch om te zien dat je in je reactie 1 van de grote minpunten laat zien van de iPhone...Je kan er geen berichten mee tikken! (ROFLOL)

  @Tommie: de iPhone wordt geproduceerd (onder zeer erbarmelijke werkomstandigheden) in China. En dat elke generatie iPhone is voorzien van 'echt glas' (alsof je het over goud hebt :P) is, zoals dit stukje aantoont, eerder een nadeel dan een pre. Ik heb vaak een dergelijke ster in een iPhone gezien (ook in de 3G) maar eigenlijk nog nooit in een blackberry, htc, samsung of nokia.

  geplaatst op
 • Volgens mij is dit een kwaaltje van de iPhone in het algemeen. In mijn omgeving heb ik al meerdere malen gezien dat mensen hun iPhone lieten vallen en direct er zo uitzagen.Dat is het nadeel van dit design, het glas raakt direct de grond. Als je naar veel andere touchscreen phones kijkt zie je dat het scherm net een klein beetje is verzonken of knopjes die uitsteken, dus zal het scherm nooit direct de grond raken.

  geplaatst op
 • Barry de Vries (Of Albert)
  Dat de iPhone onder erbarmelijke omstandigheden word gemaakt in China is onzin. Ik werk zelf het gros van het jaar in China en ken de meeste elektronica fabrieken rond Shenzhen. Ook die van Apple al ben ik natuurlijk niet in alle delen geweest.
  Dat je glas een nadeel noemt laat zien dat je geen verstand van techniek hebt, maar er wel een duidelijke mening over denkt te hebben. Glas gebruiken ze niet omdat het chique is maar om de geleiding. Maak de iPhone met een plastic scherm en de gevoeligheid van het scherm is meteen 50% minder.
  Verder wil ik algemeen opmerken dat de iPhone natuurlijk geen telefoon is om lekker ruw mee om te gaan. Maar dat zijn veel dingen niet.
  Als je een stucadoor bent zal je niet een iPhone mee naar je werk nemen. En laat een willekeurige desktop computer van je tafel vallen dan is de kans groot dat hij kapot is. Of niet...
  En zo dus ook met de iPhone. Ik heb het voordeel dat ik door mijn werk vele toestellen kan testen en proberen. HITC, Android toestellen, iPhone, Blackberry, Nokia etc.
  Voor mij staan Blackberry en de iPhone als absolute nummer 1 voor zakelijk en privé gebruik.

  geplaatst op
 • Hey Werber (Of Albert...?)

  Interessant dat je veel in China bent. Nieuwsvoorziening is daar wat matig betrouwbaar heb ik begrepen. Daarom kan je nu je even in Nederland bent misschien de kans te baat nemen om wat oud nieuws te lezen. Bijvoorbeeld over zelfmoorden van fabrieksmedewerkers van Apple, of over hun 12 urige werkdag voor het super salaris van wel $ 100,- p/m. Even Google gebruiken (en eens niet Baidu) en je vindt genoeg.

  Ik heb idd geen enkele verstand van techniek, geleiding en voor/nadelen van glas boven plastic. Ik ken ook geen stucadoors, maar wel heel veel mensen met een stukke iPhone. Tenslotte weet ik bijna zeker dat Gert-Jan nog nooit in zijn leven een plafond heeft gladgestreken.

  Wellicht kan je de unieke voordelen van de iPhone voor de zakelijke gebruiker opsommen? Maar dan graag ook echt uniek, dus wat je wel zakelijk kan op de iPhone maar niet op de andere toestellen die je noemde. Eens kijken of jij, als telecom professional tot een langer lijstje komt dan mijn lijstje met unieke nadelen...en ik ben geen telecom specialist, zoals jij..

  geplaatst op
 • Barry > ben jij het? of ben ik jou... hahahah gelukkig is het weekeinde

  geplaatst op
 • @Albert: Ni hao. Het is voor mij eenvoudiger om mezelf te blijven. Doe jij dit dan ook? Dan kan Werber, Werner of 1 van zijn andere persoonlijkheden gewoon ook zichzelf blijven.

  geplaatst op
 • @Barry de Vries
  Als je zelf eens goed zou lezen zou je weten dat die zelfmoorden te maken hebben met een geweldige levens verzekering die ze bij Apple kregen. Door dood te gaan krijgt hun familie een enorme hoeveelheid geld.
  Het is dus juist de westerse sociale maatstaf die deze mensen het leven heeft gekost.
  En nu terug naar je hok!

  geplaatst op
 • Beste redactie deze 'Yvonne' (alias nummer 182) is een rabiate idioot die mijn MF profiel gebruikt om anderen (barry) belachelijk te maken. Kunnen jullie op basis van ip deze dorpshgek trachten te weren?

  geplaatst op
 • @albert: dat is toch wel duidelijk. Als iemand denkt dat er geen relatie bestaat tussen lange werkdagen, laag loon en zelfmoorden. Nee joh, de secundaire arbeidsomstandheden zijn te goed: daardoor komt het.

  Maar goed, ik ga met liefde terug naar mijn hok, in de gelukzalige wetenschap dat de primaire levensomstandigheden daar te allen tijden beter zijn dan buiten mijn hok....Yvonne komt daar namelijk nooit!

  geplaatst op
 • Barry
  Het klopt dat die Chinezen die zelfmoord hebben gepleegd het deden zodat hun familie het verzekerings geld zou opstrijken.

  geplaatst op
 • @Albert: Daar gaan we even naar kijken!

  geplaatst op
 • @t.van der meer: Tegen zulke sterke argumenten kan ik niet op. Het kan natuurlijk niet zo zijn dat mensen zelfmoord plegen ten gevolge van uitbuiting. Althans niet in een Apple fabriek.

  Wist je trouwens dat Apple zo cool is, dat wetenschappers momenteel aan het uitzoeken zijn of ze het broeikas effect kunnen tegengaan, door vanuit elke stad een Apple logo op het wolkendek te projecteren?

  geplaatst op
 • Beste Barry, het was juist dat ze NIET werden uitgebuit dat ze zelfmoord hebben gepleegd. Ik heb ook jaren in China gewoond en gewerkt en ben een beetje alergisch geworden voor mensen die enkel oordelen maar geen idee hebben waar het over gaat.
  Het is natuurlijk makkelijk om over uitbuiting te praten maar ondertussen is 90% van jou gebruiks artikelen gemaakt in China inclusief de computer waar je nu op schrijft.
  Als jij zo begaan bent met het welzijn van de Chinezen zou ik me eerder druk maken over die mensen die voor Dell, Samsung etc. werken dan voor de Apple werknemers die daarbij vergeleken als koningen worden behandel

  geplaatst op
 • @Peet: Dus je verhaal, getikt op de iPhone en (hopelijk) daardoor vol met taalfouten, komt er in het kort op neer dat wat Apple doet niet erg is, want anderen doen nog veel ergere dingen...Ik ben wederom (bijna) met stomheid geslagen door een dergelijke argumentatie. Het plaatst veel, zoniet alle discussies over ethiek in een volkomen ander perspectief...

  Maar goed, inmiddels zijn we wel heel ver off topic. En argument noch humor blijkt enig effect te hebben. In die zin vertoond het Apple fandom grote overeenkomsten met religie. Aangezien artikel 147 nog altijd van kracht is lijkt het mij dan ook beter om te stoppen met deze discussie. Vanuit mij is dit in ieder geval de laatste reactie.

  geplaatst op
 • barry de Vries,
  Ik denk niet dat u het punt begrijpt. Mensen hebben kritiek op Apple in China terwijl ze zelf elk product gebruiken wat in China is gemaakt. Zo u ook.
  Het is een beetje flauw om de discussie nu opeens om te draaien om zo niet uw ongelijk en onwetendheid toe te geven. Waar trouwens niets mis mee is.
  Er is maar 1 manier voor de mens om te leren en dat is je fouten toe te geven;-)
  Ik raad je aan wat lectuur tot je te nemen wat betreft China en zijn cultuur. Dat geeft je een beter inzicht in de materie.

  geplaatst op
 • @mezelf:
  Schaamteloze Vouten T. Sorry hiervoor.

  geplaatst op
 • Erg zonde en jammer voor de betreffende persoon. Ik heb mijn eigen iPhone 3GS ook weleens van een meter laten vallen, en die bleef gelukkig keurig heel, maar dit wil niet zeggen dat alle iPhone 4 toestellen relatief kwetsbaar zijn. Een vriend heeft namelijk exact hetzelfde probleem met zijn iPhone 3GS gehad.. dus ik denk pure pech. Overigens vind ik het verhaal over die chinezen niet zo relevant bij dit artikel. Wat wel aardig is, zijn de foto's die te zien zijn op iphone4-info.nl waarop je het design, met het vele glas duidelijk van alle kanten kunt zien.

  geplaatst op
 • Geen iPhone killer nodig. Apple doet het helemaal zelf. Mijn god, plakbandjes op zo'n beetje de duurste telefoon in markt, the sound of breaking glass? .... :[]

  geplaatst op
 • Mijn hemel Albert Treur!
  Wat ben je toch een zur calvinist als het even over Apple gaat. Hollandser kan niet; ben je succesvol dan zijn we er tegen.
  Elk stukje op deze site waar Apple in voor komt lig je af te zeiken. En dat terwijl dit bedrijf alleen maar aan het groeien is. Marketingfacts is een marketingsite en niet een zuur links blogje wat gaat over het misgunnen van andermans succes en geluk.
  Maar jij bent dan ook iemand die ooit zei dat iTunes niets zou worden, dat de iPhone niets zou worden, dat de iPad niets zou worden...
  Albert Treur, probeer je eens over je frustraties heen te zetten en bekijk de dingen eens vanuit het vak gebied marketing.
  Wellicht leer je er ook nog wat van;-)

  geplaatst op
 • @ Koning Marketing. wat heb je toch een zieke en laffe geest. Maar eh zeg is heb ik iets met je vrouw gehad of zo? :-)

  geplaatst op
 • Wat een kinderachtig gedoe zeg.
  Koning Marketing, jij hoeft niet zo'n reactie te schrijven. Je kan er ook voor kiezen NIET te reageren als je iemand te negatief blijkt te vinden. Je hoeft niemand erop te wijzen of iemand kinderlijk of niet reageert. Dat hebben de meesten hier al heel lang door.
  Albert Treur, en jij moet ook eens volwassen reageren.
  Ik kom vaak op M! en word vaak onpasselijk van die kinderachtige Apple bash opmerkingen van je. Zo heb ik het ook eens gezegd;p

  geplaatst op
 • Jammer dat het nodig is, maar bij deze sluiten we deze non-discussie!

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.