• Mobile
    wordt gesponsord door

SparkCast 32 – Echte ondernemers maken geen plannen

SparkCast 32 – Echte ondernemers maken geen plannen
, Energize
@klaasweima

Boris Veldhuijzen van Zanten is een internet ondernemer, maar vooral ook ‘uitprobeerder’. Niks negeren maar alles uitproberen. Een man die op zijn vijftiende stopte met school en uiteindelijk op de kunstacademie cum laude slaagde met prima concepting skills. In 1995 ‘het web’ ontdekken en bang zijn dat je te laat bent. Jaja, 15 jaar later weten wij wel beter! Nodig tijd om deze bekende internet-Nederlander even aan de tand te voelen in de SparkCast.

Hoe kom je tot een dienst als TwitterCounter? En hoe verdien je er geld mee? Waarom start je Feest.je als Foursquare al bestaat? Boris Veldhuijzen van Zanten legt uit waarom je als ondernemer geen plan moet maken. Ook niet voor 2011. Niet denken maar doen. Juist op internet! Het lekkere gevoel van uitproberen en alles kunnen doen wat je wilt. Het hoeft allemaal niet zo moeilijk te zijn. Maar je moet wel ergens beginnen. Tip van Veldhuijzen van Zanten: Lees een boek dat inspireert. En kijk naar de grote jongens, maar trek vooral je eigen plan.

In deze SparkCast, kom je te weten hoe Veldhuijzen van Zanten zijn ideeën bedenkt en de wereld in slingert. Dat hij grote kansen ziet in de financiële wereld online. Wat moeten we in de gaten houden? En hoe kunnen we zelf succesvol starten? In het -Engelstalige- gesprek o.a. de volgende onderwerpen: 

1. Hoe durf en visie je heel veel vrijheid kunnen geven.
2. Waarom betalen mensen voor volgers op Twitter?
3. Feest.je v.s. Foursquare.
4. Waarom spam niet vervelend hoeft te zijn.

Alle SparkCast zijn ook te downloaden via iTunes. Je kunt je daar gratis abonneren voor de podcast feed.

Ken je een inspirerende spreker voor de SparkCast? Laat het me weten! En alle credits van de foto van Boris gaan uit naar Guido van Nispen.


DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.