• Mobile
    wordt gesponsord door

Location based audio recordings met Shoudio

Location based audio recordings met Shoudio

Afgelopen week is versie 2.0 van Shoudio uitgebracht. Met deze applicatie van Nederlandse bodem is het mogelijk om audio opnamen te maken en te publiceren op locatie. Op de kaart kunnen gebruikers ook geluidsopnamen van andere gebruikers beluisteren. De iPhone app viel afgelopen week tijdens iCE Amsterdam in de prijzen voor meest innovatieve location based applicatie.

Hoe werkt het?

Shoudio werkt eenvoudig: zodra je een geluidsopname maakt beland je in het ‘add details’ scherm. Hier geef je een bericht mee aan je geluidsopname, geef je aan bij welke venue het hoort, en kun je de upload delen op Facebook en Twitter. Sinds de nieuwe versie kun je de bewuste venue ook als checkin naar Foursquare sturen. Met de ‘explore’ functie kun je op de kaart op zoek gaan naar geluidsopnames van andere gebruikers. Ook is het mogelijk om andere gebruikers te volgen. Met behulp van channels kunnen geluidsopnames naar onderwerp of event worden gegroepeerd. Geluidsopnames embedden op sites en blogs is ook mogelijk.

Nieuw in 2.0

Naast het inchecken op Foursquare is het in versie 2.0 mogelijk om een foto bij je opnames toe te voegen. Ook is het makkelijker gemaakt om vrienden van Twitter, Facebook en Foursquare te vinden en te volgen. Het design heeft een opknapbeurt gekregen en er heeft een aantal bugfixes plaatsgevonden.

Concurrentie

Ook de concurrentie staat niet stil. Inmiddels zijn er verschillende applicaties (SoundCloud, AudioBoo, Cinch, iPadio en Broadcastr) die op dit gebied hun slag willen slaan. Een manier waarin Shoudio zich onderscheidt is HQ (high quality) audio, een functie die nu nog in private beta is. De bestandsgrootte van een HQ opname zal rond de 50MB voor 10 minuten liggen. Een functie die erg van pas kan komen voor professionele verslaggeving.


DelenEr zijn 4 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.