• Mobile
  wordt gesponsord door

Google lanceert Google Voice in Nederland

Google lanceert Google Voice in Nederland

Sinds gisteren is Google Nederlandse Gmail gebruikers stapsgewijs toegang aan het geven tot Google Voice. In Amerika is Google Voice al sinds vorig jaar zomer beschikbaar. Met Google Voice is het mogelijk om vanuit Gmail naar vaste en mobiele nummers te bellen. De dienst was eigenlijk al een paar maanden beschikbaar, alleen was het nog niet mogelijk om te bellen. Wel konden er zoekopdrachten worden ingesproken. De kosten voor een gesprek bedragen 0.02 euro per minuut als je naar vast belt, en 0.11 euro voor naar mobiel. Gaan de telco’s al bibberen?

Voorlopig is het voor Belgen alleen mogelijk om naar mobiele nummers te bellen, eveneens voor 11 cent per minuut. Beltegoed kan worden gekocht met Google Checkout. Klik hier om de tarieven naar andere landen te bekijken. Bellen wordt ook geïntegreerd binnen Google Talk. Boven in het chatvenster verschijnt is een groen telefoontjeicoontje zichtbaar waarmee naar de contactpersoon kan worden gebeld.

Wat op termijn zeer interessant is, is dat je met de Google Voice Android-app, die standaard geïnstalleerd staat op alle nieuwe Android telefoons, ook anderen kunt bellen. Dennis Knetemann schreef hier eerder deze week al over. Het is wachten tot er een tech-gigant zoals Google opstaat en de telco markt op zijn kop gaat zetten. In het geval van Google bijvoorbeeld het aanbieden van data-only abbonementen en bellen mogelijk maken via Google Voice.

Helaas lijkt de Android applicatie nog niet goed te werken (in Nederland). Naast dat de applicatie nog niet beschikbaar is in het Nederlands blijft hij bij mij hangen tijdens het inloggen.


DelenEr zijn 19 reacties op dit artikel

 • Heb je gekeken waarom de applicatie niet werkt? Wat is het type telefoon dat je hebt? Dat de app op jouw cell niet werkt is natuurlijk geen reden om aan te nemen dat de app in zijn geheel niet werkt.

  geplaatst op
 • Daarom zei ik ook lijkt. En dat is op een Galaxy S2.

  geplaatst op
 • Bij mij werkt het inloggen met de Google Voice app wel, maar hij laat het afweten bij het verifiëren van mijn telefoonnummer. App is helaas nog niet geüpdatet voor gebruik buiten de US.

  geplaatst op
 • Bij mij blijft de applicatie op de Galaxy S2 ook hangen tijdens het inloggen. Geeft dat aan dat mijn telefoonnummer niet geverifieerd kan worden.

  Wie de oplossing heeft mag het me zeggen...

  geplaatst op
 • bij mijn vraagtie om een pin maar kan me telefoonnummer niet verifiëren

  geplaatst op
 • Wow, 50 minuten bellen voor 1 cent, da's echt geen geld. Maar vertel eens, Danny: toen we nog met guldens betaalden, had je 't toen ook over een "guldencent"? Of ben je bang dat wij foutievelijk van een tarifering in dollarcenten zullen uitgaan?

  geplaatst op
 • Google Voice standaard geïnstalleerd op Android? Niet bij mij in elk geval!

  geplaatst op
 • @remcojanssen Android 2.3.4 waarschijnlijk alleen...

  geplaatst op
 • @eetschrijver
  Daarnaast gebruiken we in NL de komma als scheidingsteken.
  Het moet dus zijn: 0,02 euro of 2 cent (of eurocent, wat de schrijver wil) en ditzelfde voor mobiel bellen trouwens.

  Overigens zijn deze tarieven behoorlijk prijzig. Bijvoorbeeld Voipbuster is vele malen goedkoper. Telco's hoeven zich dus nergens zorgen om te maken. Veel goedkoper dan een 'vaste' aansluiting zijn ze niet, en met mobiel ben je binnen 2 seconde door je datalimiet heen.

  geplaatst op
 • Hoeveel secondennnnnn?

  geplaatst op
 • Foutje Danny,

  Google Voice is een t.o.t.a.a.l andere dienst dan wat je hierboven beschrijft. Bovendien is dit (bellen vanuit Gmail/chat) in Nederland al beschikbaar sinds het moment van lancering in de VS, zo lang je je taalinstellingen maar op VS-Engels hebt staan.

  geplaatst op
 • @eetschrijver, thanks heb het inmiddels aangepast. @edwin begrijp je kritiek, de titel is is wat ongenuanceerd. Bellen via Gmail is echter wel een van de belangrijkste onderdelen. En 't kan zijn dat 't beschikbaar was als je je taalinstellingen verandert, maar ik heb het dan natuurlijk over de officiële uitrol binnen Nederland.

  geplaatst op
 • Is geen kritiek, ik meld alleen dat er iets staat dat totaal onjuist is. Google Voice ís niet beschikbaar in Nederland.

  geplaatst op
 • Damn wat een azijnpissers hier... Gewoon geen enkele positieve reactie! Alleen maar zeikberichten!

  @Danny Thnx voor je bericht!.. een beetje kritiek snap ik nog wel maar dit is gewoon triest...

  geplaatst op
 • Google Voice is toch het unieke nummer met daarachter de mogelijkheid om zelf de flow in te richten. Dat je kunt bellen met elkaar via Gmail/Gtalk kan bellen onderling volgens mij inderdaad al sinds de lancering en naar buiten is dan nu de vernieuwing in dit geval. Ik deel dus de mening van Erwin dat het hier behoorlijk langs elkaar heen loopt.

  De vraag is echter of het aan Danny ligt of aan de onduidelijke propositie en uitrol van verschillende afdelingen en diensten bij Google...

  geplaatst op
 • Roy, dat ligt aan de auteur van het verhaal: 1. de term Voice is nooit gevallen, 2. als geen dossierkennis dan had hij kunnen uitzoeken voor het te schrijven en 3. de tekst had na bovenstaande input kunnen worden aangepast.

  Maar goed, genoeg hierover wat mij betreft.

  geplaatst op
 • Zou iemand me kunnen helpen. Ik wil graag mijn google voice telefoonnummer hebben, waar kan ik deze vinden? Heb een gmail account. Alvast bedankt

  geplaatst op
 • Beltegoed kopen gaat prima, geen enkel probleem!!! Maar de boel werkende krijgen gaat met geen mogelijkheid, noch op mobiel, noch op de PC. De installatie begeleiding is onduidelijk en of ontbreekt in het Nederlands. Niets zeggende foutmeldingen. Althans, ze leiden niet naar een oplossing.
  Al helemaal triest dat je Google niet even kunt bellen voor ondersteuning, zoals bij de reguliere telecom providers wel het geval is.

  Gelukkig kon mijn aangekochte beltegoed ook worden geretourneerd.

  geplaatst op
 • Google Voice werkt nog steeds niet vanaf mijn mobile.
  De installatie is prima gelukt, zowel op de PC (Notebook) as op mijn mobile phone.

  Met de PC applicatie lukt het wel om te bellen, echter, bellen naar Azie wil 9 van de 10 x niet werken.
  Een vaste lijn of mobiel nummer bellen in Nederland vanaf de PC gaat uitstekend hoor, maar ja, daarvoor is google voice gewoon te duur.

  Je eigen mobiele nummer activeren en gebruiken op de website van google voice om daarmee dan gebruik te maken van wat men noemt de dienst "Google Voice Lite" wil nog steeds niet lukken.

  Zelfs een Google Nummer aanvragen (ipv je eigen mobiele nummer blijven gebruiken) wil niet werken op de website http://voice.google.com

  Inloggen vanuit de Voice applicatie vanaf mijn Mobile Phone bij Google voice lukt nu zelfs niet meer.
  Overigens, toen dat wel werkte liep ook ik stuk op eerder aangerhaalde foutmeldingen.
  Zoiets als dat mijn telefoon of telefoon nummer niet kom worden geverifieerd.

  Ik ben Al met Al behoorlijk ontevreden, vooral m.b.t. de onduidelijke informatie en het niet kunnen verkrijgen van support om de problemen te verhelpen

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.