• Mobile
    wordt gesponsord door

Top Names: Wiggert de Haan (Roamler) “We willen de beste startup van Nederland zijn”

Top Names: Wiggert de Haan (Roamler) “We willen de beste startup van Nederland zijn”

Roamler is een app waarmee mensen tegen betaling kleine opdrachten kunnen uitvoeren. Soms voor niks, vaak tegen betaling. Wiggert de Haan (@wiggert) vertelt over de internationale ambities van zijn startup. Ze willen wereldwijd een begrip worden en daarbij de beste startup van Nederland zijn. Een aflevering van Top Names van Fast Moving Targets.

In Nederland staan zo al een kleine 5000 Roamlers paraat om bedrijven en organisaties bij te staan om producten te fotograferen, winkels te bezoeken, etcetera. Roamlers, zo heten de deelnemers dus, moeten eerst een trainingsprogramma doorlopen. Ze moeten eerst laten zien dat ze opdrachten goed uitvoeren. Als ze het eerste nivo hebben gehaald, komen ze in aanmerking om betaalde opdrachten te verrichten. De kwaliteit van de Roamlers moet er voor zorgen dat het idee niet zomaar te kopieren is.

Wat voor opdrachten worden gedaan? Het zijn veel opdrachten waar je iets voor moet doen. Iets voor moet ondernemen. Ga naar de winkel en kijk waar en of een product in de schappen ligt. Maar ook hebben mensen kunnen laten weten welk Philips product hun favoriet is en waarom.

Mensen worden onder meer actief voor de punten die je als Roamler kunt halen. Die bepalen in welk level je zit. En sommige opdrachten komen eerder beschikbaar voor mensen met een hoog level. Als je meer punten hebt, kun je eerder opdrachten doen, maar ook leukere opdrachten vervullen. Het klinkt groot, maar deelnemers zeggen dat Roamler hun leven heeft veranderd. Ze kijken anders naar de wereld dankzij de opdrachten die ze krijgen.

Maar ook doen mensen mee voor het geld. Want een betaalde opdracht levert vanaf 2 euro per opdracht op. Sommige mensen hebben al honderden euro’s naar zichzelf laten overmaken. Als je op zaterdag een rondje Roamler doet kun je in een paar uur een paar tientjes verdienen. Een leuke bijverdienste dus.

Wiggert de Haan is enthousiast over de potentie van Roamler als het gaat om het verzamelen van data die nog niet in databases zit. Bijvoorbeeld. Wie nu wil weten waar in Nederland oliebollenkramen staan, kan die informatie nergens vinden. Als Roamler zijn ploeg op pad stuurt, is die informatie in een paar dagen verzameld.

Roamler is sinds kort ook in Engeland van start gegaan en heeft grote internationale plannen. Duitsland ligt voor de hand, maar ook Azië biedt grote mogelijkheden.


Geplaatst in

DelenEr zijn 2 reacties op dit artikel

  • Ik hoop dat de internationale aspiraties slagen, want het is een fantastisch concept. Zeer vernieuwend en - met een groot netwerk - absoluut een meerwaarde.

    geplaatst op
  • Geprofessionaliseerde crowdsourcing, mooi concept.

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.