• Mobile
    wordt gesponsord door

60 procent van de Nederlanderse internetters online via mobiel internet

47 procent gaat online via smartphone, ook grote stijging mobiel internetgebruik onder laptops

60 procent van de Nederlanderse internetters online via mobiel internet

Zes op de tien internetters hebben in de afgelopen drie maanden gebruik gemaakt van mobiele apparatuur om te internetten. Dit aandeel is sinds 2007 verdrievoudigd. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS. In 2011 ging de helft van de internetgebruikers mobiel online.  Het gebruik van mobiel internet is vooral onder jongeren van 12 tot 25 jaar sterk toegenomen. In 2012 gaat 86 procent van deze leeftijdsgroep regelmatig mobiel online, tegen 21 procent in 2007. 

Penetratie mobiele internetverbindingen

 

Ook in andere leeftijdsgroepen is het mobiele internetgebruik in de afgelopen jaren fors toegenomen. Onder 64- tot 75-jarige internetters is het gebruik van mobiele apparatuur met 21 procent het laagst. Vier op de tien internetters gebruiken geen mobiele apparatuur. Bijna drie kwart van hen (73 procent) geeft aan internet buiten huis of werk niet nodig te hebben. Hoge kosten wordt in 16 procent van de gevallen genoemd als reden om niet mobiel online te gaan.

47 procent online via smartphone

Smartphones zijn logischerwijs de apparaten die het meest gebruik worden voor mobiel internet (47 procent). Twee derde van hen geeft aan dit (bijna) dagelijks te doen. Daarnaast worden ook de laptop (34 procent) en de tablet (19 procent) regelmatig gebruikt om op mobiele wijze online te gaan.

Sociale contacten onhouden belangrijkste activiteit

Mobiele internetters die gebruik maken van de kleinere apparaten, zoals de smartphone, doen dit vooral voor het onderhouden van hun sociale contacten. Bijna drie kwart (74 procent) van hen e-mailt en ruim twee derde (68 procent) neemt deel aan sociale netwerken zoals Hyves, Facebook en Twitter. Ook het lezen van nieuws en kranten (62 procent) en ontspanning - het spelen van spelletjes en luisteren naar muziek - (58 procent) zijn favoriete bezigheden.

Deze en meer cijfers kun je vinden in het Marketingfacts Stats Dashboard. Daar vind je de laatste cijfers & statistieken over online marketing, die continu worden bijgewerkt.

Afbeelding: Blake Patterson (cc)


Geplaatst in

DelenEr zijn 2 reacties op dit artikel

  • Ik ben benieuwd naar de nieuw trend. Tot februari 2012 vond ik internet op mobiel niet nodig, kan nu niet meer zonder. What's next voor de mobiele telefoon en laptop. Welke functies worden toegevoegd?

    geplaatst op
  • Leuk overgenomen weer, maar wat zegt het? Jammer dat je er morgen niet bij bent. Ik had je heel graag met mijn studenten aan de tand gevoeld over je cijfers.

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.