B. Amsterdam: school voor startups en platform voor groei

Ricardo van Loenen (B. Building Business): "Amsterdam is meer dan alleen de Zuidas"

B. Amsterdam: school voor startups en platform voor groei

Wie bij B. Amsterdam binnenstapt, ziet en voelt direct dat er op een andere manier zaken wordt gedaan dan in een gemiddeld kantoorpand, een paar kilometer verderop aan de Zuidas. Dit is het domein van de start-ups en hun scene. Wat is het verhaal achter deze oude IBM-locatie? Ronnie Overgoor in gesprek met Ricardo van Loenen, CEO en mede-oprichter van B. Building Business.

"We zien onszelf niet als een vastgoedspeler, maar als een platform voor groei. We willen een plek zijn waar bedrijven sneller groeien dan dat ergens anders gebeurt. Afhankelijk van de 'future of work' gebeurt dit in een gebouw, digitaal platform of bijvoorbeeld via school. Daar veranderen we in mee", aldus Van Loenen.

"Biggest start-up ecosystem in Europe"

"De stad is meer dan alleen de Zuidas en de bovenlaag van de bevolking. Twee jaar geleden zijn wij onze startup-school begonnen. Allereerst hebben zeshonderd jeugdwerklozen bijgeschoold in coderen, content maken en grove hacken. We hebben meer dan 95 procent aan een goedbetaalde baan gekregen. De andere kant is dat we Amsterdam weer een stuk aantrekkelijker hebben gemaakt, doordat we de talentpool hebben uitgebreid. Op dit moment zijn we bezig met één van de drie grootste HR-spelers in de wereld om deze pool uit te breiden. Daarover hoop ik binnenkort meer te kunnen vertellen."

Armada van speedbootjes

"We zijn een platform voor groei en brengen de beste internationale spelers bij elkaar. Je kan beter een armada vormen van speedbootjes, dan een olietanker worden, omdat je dan flexibel blijft. Met verschillende partijen hebben we onze startup-school neergezet. We zien dat de skill-gap die nodig is voor de banen van de toekomst vrij onzeker is. Daarom denk ik dat er aan flexibiliteit, op het gebied van educatie, veel behoefte is. Het wordt een leven lang leren."

 


DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.