• Mobile
  wordt gesponsord door

BCC staakt met verkoop kindermobieltje

BCC staakt met verkoop kindermobieltje
, ING Groep
@evr

BCC staakt met verkoop kindermobieltjeElectronicazaak BCC is tijdelijk gestopt met de verkoop van de Foony, de mobiele telefoon voor kinderen van 4 tot 8 jaar.

Aanleiding is de uitspraak van het hoofd van de Britse Nationale Radiologische Beschermings-raad, Sir William Stewart, dat kinderen een veel dunnere schedel die de warmtestraling niet weert en het gebruik van een mobiele telefoon derhalve gevaarlijk zou zijn voor kinderen.

Harde bewijzen zijn er (nog) niet, maar zolang er geen volledige zekerheid is over de gevolgen van het product neemt BCC haar verantwoordelijkheid en wil alle risico?s op het gebied van de gezondheid en ontwikkeling van kinderen uitsluiten.

De andere exclusieve aanbieder in Nederland, Debitel, heeft nog niet gereageerd.

Bron:
Elsevier


Geplaatst in

DelenEr zijn 2 reacties op dit artikel

 • De laatste tijd worden diverse producenten/leveranciers geconfronteerd met onderzoeken die aantonen dat hun product schadelijk voor de gezondheid of niet veilig is. Vervolgens worden alle producten uit de handel genomen en zie je vervolgens 2-3 weken later een kort bericht dat het onderzoek niet klopt. De consumentenbond liet net voor de feestdagen weten dat geurkaarsen schadelijk voor de gezondheid bleken te zijn, vervolgens moest men dat rectificeren.

  Ik ben benieuwd wanneer bedrijven een schadeclaim neerleggen bij onderzoekbureau's of onderzoekers.

  geplaatst op
 • Nu wordt zelfs binnen 1 dag het onderzoek al weer aangevochten ! Leuk voor Foony, die bij het journaal zag dat al z'n producten uit de schappen werden gehaald.

  Gezondheidsraad: mobieltje voor jeugd ongevaarlijk
  Er is geen aanleiding om uit het oogpunt van gezondheid mobieltjes voor kinderen te verbieden. Dat stelt de Gezondheidsraad.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.