• Mobile
    wordt gesponsord door

Explosieve stijging in mobiel telefoongebruik

Explosieve stijging in mobiel telefoongebruik

In 2007 zal het aantal mobiele telefonieaansluitingen op de wereld de 3,25 miljard bereiken. Dat is gelijk aan de helft van de totale wereldbevolking. Vooral in opkomende economieën als China, India en Afrika is een enorme vraag ontstaan. Dit blijkt uit een onderzoek van telecomanalist The Mobile World (via: Reuters). Per minuut komen er meer dan 1000 nieuwe mobiele telefonieklanten bij.

John Tysoe, oprichter van The Mobile World analyseert de groei:

‘It took over 20 years to connect the first billion subscribers, but only 40 months to connect the second billion. The three billion milestone will be passed in July 2007, just two years on.’

Volgens het bericht op Reuters houden de cijfers rekening met meerdere mobiele telefonieaansluitingen per klant. In Europa is de mobiele telefoonpenetratie 100 procent: er zijn 666 miljoen abonnementen. Dat wil uiteraard niet zeggen dat iedere Europeaan in het bezit is van een mobieltje…

Met de toename van het aantal telefoons zullen meer mensen gebruik gaan maken van mobiel internet op hun telefoon. Meer daarover in dit artikel: mobiel internet explodeert.


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.