• Mobile
    wordt gesponsord door

Gebruik mobiele telefoon gerelateerd aan consumptiegedrag jongeren

Gebruik mobiele telefoon gerelateerd aan consumptiegedrag jongeren

De manier waarop jongeren hun mobiele telefoon gebruiken, is gerelateerd aan hun algemene consumptiepatronen. Dat blijkt uit een Fins onderzoek onder jongeren tussen de 16 en 20 jaar.

Meisjes die welhaast verslaafd zijn aan hun gsm, hebben veelal een trendy en impulsief consumptiepatroon. Jongeren die spaarzaam gebruik maken van de mobiele telefoon zijn vaak milieubewust en terughoudend in hun consumptie.Een interessant onderzoeksresultaat is dat het trendy en impulsieve consumptiepatroon - van oudsher geassocieerd met vrouwen - samenhangt met liefde voor technologie - traditioneel een mannenzaak. Dat lijkt te duiden op veranderende consumptiepatronen onder mannen. Zo spenderen Finse mannen tussen de 18 en 24 inmiddels meer geld aan kleren dan vrouwen van dezelfde leeftijd. Er zijn in westerse landen de afgelopen jaren dan ook nieuwe markten ontstaan voor specifiek mannelijke producten, waaronder trendy kleding, cosmetica en tijdschriften. De bijbehorende marketing en advertenties proberen de betreffende doelgroep met succes te bereiken.

Bron:
Journal of Consumer Policy nr. 26, p. 441, 24 p.


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.