• Mobile
    wordt gesponsord door

I-moders snel uit mms-isolement

I-moders snel uit mms-isolement

KPN introduceerde vorige maand mms voor klanten van i-mode. Binnenkort kunnen ze ook rechtstreeks berichten uitwisselen met andere providers.

Van de vijf telecomproviders met een eigen netwerk die op de Nederlandse markt actief zijn, biedt alleen Orange nog niet de mogelijkheid om te mms’en. KPN dichtte begin juli het hiaat in zijn i-mode-dienst. Met onder meer de Nokia 3650 kunnen klanten nu ook multimedia-berichten sturen en ontvangen.

De uitwisseling van dergelijke berichten met klanten van Vodafone, O2 en T-Mobile is echter tot nu toe moeizaam. De ontvanger moet, ook al is hij in het bezit van een geschikt toestel, het plaatje of filmpje ophalen via internet. Geen ideale situatie, zo geven alle woordvoerders toe.

Volgens Stephen Hufton van KPN Mobile is het een ‘kwestie van dagen’ dat de i-moders ook via de drie andere providers rechtstreeks hun mms’jes kunnen uitwisselen. “De afspraken hiervoor zijn gemaakt, we zijn nu nog druk aan het testen.”

Eerder knoopten O2, Vodafone en T-Mobile al hun netwerken aan elkaar, na soortgelijke aanloopmoeilijkheden.

Bron:
http://www.webwereld.nl


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.