• Mobile
    wordt gesponsord door

IAB: richtlijnen voor breedband video advertenties

IAB: richtlijnen voor breedband video advertenties

Het Interactive Advertising Bureau (IAB) heeft richtlijnen aangekondigd voor breedband video commercials. Met de Broadband Ad Creative Guidelines wil het de ontwikkeling van reclame op breedband-platformen in goede banen leiden en misverstanden in de toekomst voorkomen.

De richtlijnen hebben betrekking op advertenties in streaming video, een advertentievorm waar het IAB de standaardterm “broadband video commercials” voor introduceert. Audio advertenties en video in bv. Flash-advertenties vallen niet binnen de reikwijdte van de richtlijnen.

In het voorgestelde regels (te downloaden als PDF, 67 kB) heeft het IAB het onder andere over de placement van de advertenties, de afmetingen (4:3 of 16:9), lengtes van de commercial en welke functionaliteiten (controls) de gebruiker geboden zou moeten worden. Omdat de gebruikers de streaming video op eigen initiatief starten, hoeft er volgens het IAB geen gebruik gemaakt te worden van frequency caps.


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.