Irakoorlog winnen met YouTube?

Irakoorlog winnen met YouTube?

Als je niet op YouTube zit, besta je niet. Daarvan zijn ze ook bij het Amerikaanse leger overtuigd. Daarom voert de US Army sinds enige tijd propaganda via YouTube. In een artikel in de LA Times van gisteren zeggen ze het zo:

“The U.S. military has opened a new front in the Iraq war: cyberspace.”

Het leger meldt in het artikel dat met de video’s van YouTube een ‘boots-on-the-ground perspective of the conflict’ gegeven kan worden. Islamitische extremisten gebruikten al langer videomateriaal om de oorlog in cyberspace te sturen. En nu is er dus het antwoord van de V.S. Hier een voorbeeld van een filmpje op YouTube. YouTube raakt op deze manier in steeds grotere mate geïnstitutionaliseerd. In eigen land startte de VPRO in april al vier themakanalen, M! berichtte daar hier al eerder over. Ook de BBC is al gestart op YouTube.

Een van de bedenkers van het YouTube plan, Brent Walker, zegt in het artikel: “I think these clips humanize the war for a lot of people who only see statistics. You see troops talking to each other. You hear the foot crunches. You see they are ordinary, everyday Americans.” Gaat het de Amerikanen lukken om via YouTube de negatieve publieke opinie in Amerika over de Irak-oorlog te veranderen?


Geplaatst in

DelenEr zijn 3 reacties op dit artikel

 • Je wou toch niet zeggen dat het betreffende filmpjeis geplaatst/vrijgegeven ter promotie door de US Army?

  "You see they are ordinary, everyday Americans.” Ja, dat idee krijg ik wel...heerlijk genieten van het al het gevloek zonder censuurpiep. Ik ben al om.... NOT. ;-)

  geplaatst op
 • Nou nou.. Het wordt steeds gezelliger op youtube :-(

  geplaatst op
 • Grappige is dat één van de redenen waarom ze dit doen, is om tegenwicht te bieden aan de filmpjes die door eigen militairen al worden upgeload... Daar waren ze niet blij mee, want het ging dan meestal om "die ene gek" die een hond op drie poten doodschoot. Gelukkig hebben ze het niveau weten op te krikken...

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.