• Mobile
  wordt gesponsord door

Marketingupdates via online video?

Marketingupdates via online video?

Marketingupdates via online video?2006 wordt het jaar van internet video schreven we enkele maanden geleden. Het is hard gegaan vanaf die tijd. Yahoo! EPG, KPN Videosharing, Toodou, Skype met videochat en TiVo Videoblog zijn slechts een paar eerste voorbeelden van wat ons dit jaar allemaal te wachten staat.

Ook de marketing weblogs zijn zich aan het orienteren wat te doen met online video. Zo experimenteert Frank Meeuwsen al een tijdje met video-interviews (o.a. op marketing3.nl) en lanceerde Ronnie Overgoor (Pitch Management) recentelijk Pitchtalk, een maandelijkse online talkshow waarin hij praat met toonaangevende ondernemers en opdracht-gevers over de online wereld. Afgelopen week mailde Richard van Hooijdonk (MarketingXperts) mij over zijn test met korte video columns.

Allemaal interessante iniatieven die ik met belangstelling volg. Toch wacht ik nog even om op marketingfacts het nieuws structureel ook via video te brengen. Enerzijds omdat ik denk dat we nog voldoende werk hebben om de kwaliteit van het huidige nieuws te verbeteren. Anderzijds zijn zoekmachines nog onvoldoende in staat om audio en video op een goede manier te indexeren waardoor de content beperkt houdbaar is. Persoonlijk ben ik overigens het meest gecharmeerd van de korte video-interviews en columns. De pitchtalk is indrukwekkend maar mij iets te lang (ca. 35 minuten) om online te bekijken.


Geplaatst in

DelenEr zijn 3 reacties op dit artikel

 • @Marco: "Anderzijds zijn zoekmachines nog onvoldoende in staat om audio en video op een goede manier te indexeren" -> Ken je YouTube nog niet?

  geplaatst op
 • Jawel, en ik zie ook wel steeds meer ontwikkelingen op dit gebied maar we zijn er nog lang niet. Het zijn vooral tags-gebaseerde zoekmachines en dat is aardig maar op termijn niet vol te houden (tijdsintensief).

  Spraak en beeldherkenning zullen zich nog verder moeten ontwikkelen. Ook iniatieven als retrievr voor 'Flickr (zoeken op basis van vergelijkbare vormen) zijn daarin aardig maar nog onvoldoende voor praktische toepasbaarheid.

  geplaatst op
 • Het gebruik van video heeft alleen zin als het daadwerkelijk iets toevoegt. Als het journaal alleen maar zou bestaan uit presentatoren die de teletekstpagina's voorlazen zou ik alleen nog maar kijken als Sacha de Boer die dag moest werken. ;-)

  Ik krijg het idee dat een hoop mensen nu met video aan de slag gaan, puur en alleen omdat het mogelijk is. De video column van MarketingXperts vind ik daar een prima voorbeeld van. S.a.a.i....

  En inderdaad, ik ga ook echt niet 35 minuten lang achter mijn PC televisie zitten kijken...

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.