• Mobile
    wordt gesponsord door

Microsoft wil televisie via internet protocol aanbieden

Microsoft wil televisie via internet protocol aanbieden

Met de nieuwe technologie IPTV zou het mogelijk zijn voor internetaanbieders en kabelmaatschappijen om geavanceerde videodiensten te bieden zoals films op aanvraag. Achter het plan zit een oude bekende: Microsoft. Het softwarebedrijf zet daarmee zijn zoektocht naar nieuwe markten voor Windows Media verder.

Geplande mogelijkheden zijn interactieve programmeergidsen met ge?ntegreerde video, onmiddellijke kanaal wisseling en meervoudig beeld in beeld mogelijkheid op standaard TV’s. The technologie zal high-definition TV (HDTV), volgende-generatie digitale video-opname en films op aanvraag ondersteunen.

Het initiatief maakt gebruik van Windows Media Series 9-videocompressie om effici?nter video en geavanceerde diensten over telefoon- en kabellijnen te zenden. Het product verschilt van de Microsoft TV Foundation software die eerder dit jaar voorgesteld werd. Die biedt dezelfde mogelijkheden maar maakt gebruik van MPEG-2 compressie.

Het hele project zit nog in een testfase en wordt wereldwijd al door enkele telecommunicatiebedrijven getest.

Bron:
http://www.zdnet.nl/


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.