Podcast: Avinash Changa over de kansen van Virtual Reality

Podcast: Avinash Changa over de kansen van Virtual Reality

In deze aflevering van podcast-serie De Namarama Show gaat copywriter en naamexpert Floris Hülsmann in gesprek met Avinash Changa, VR-expert en ondernemer. Wat is de toekomst van Virtual Reality? Welke mogelijkheden komen er nog? Is het een geschikt instrument voor marketing?

Avinash Changa is VR-pionier, entrepreneur, producer, uitvinder, dromer en eigenaar van het wereldwijd opererende bedrijf WeMakeVR. Een bedrijfsnaam die volgens hem niet meer de lading dekt, omdat er ondertussen nog zoveel meer mogelijk is en we wel (denken te) weten wat VR inhoudt.

Changa zag jaren geleden een kans en pakte die met beide handen aan. Zijn fascinatie voor videogames en films bracht hem naar de wereld van Virtual Reality, een wondere wereld die moeilijk te beschrijven is aan iemand die nog nooit zo’n bril op heeft gehad. Dat maakt het zo bijzonder en misschien ook een beetje eng.

"Is Virtual Reality wel echt een geschikt instrument voor marketing?"

In deze podcast weet Changa weet dit heel goed over te brengen: hij ademt VR, vond zelf één van de eerste VR-camera’s uit, reist de hele wereld over voor zijn projecten en talks (SXSW) en werkt voor gave klanten als Tommy Hilfiger, Heineken, IBM, Samsung, ING en nog vele andere bekende merken. Over WeMakeVR werd geschreven in de New York Times, Forbes, NRC en Vrij Nederland.

Dromer en ondernemer

De combinatie van dromer en ondernemer maakt dat Changa altijd mogelijkheden ziet, ook voor mensen die het minder hebben. In de podcast vertelt hij alles over een bijzonder project dat hij deed in Nepal. Ook won hij het eerste Gouden Kalf ooit voor een film in VR: 'Ashes to Ashes'. En hoe werkt dat dan, een film maken als je als kijker alle kanten op kunt kijken? De oude wetten van films maken gelden niet meer.

Wat is de toekomst van VR? Welke mogelijkheden komen er nog? En voor velen de hamvraag: is het een geschikt instrument voor marketing? Niemand die het beter weet dan Avinash Changa. Veel luisterplezier.


DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.