• Mobile
  wordt gesponsord door

Reclame voor ringtones in Duitsland aan banden

Reclame voor ringtones in Duitsland aan banden

Gisteren heeft het hoogste federale gerechtshof in Duitsland reclame voor ringtones in jongerenbladen aan banden gelegd. Advertenties voor ringtones zijn niet meer toegestaan als niet duidelijk is hoeveel men uiteindelijk precies kwijt is. De uitspraak heeft niet alleen betrekking op ringtones maar ook op aanverwante zaken zoals wallpapers, spelletjes en icoontjes.

Concrete case waren advertenties voor ringtones in het blad Bravo Girl waarin een telefoonnummer van 1,86 euro per minuut vermeld stond zonder dat daarbij de gemiddelde gespreksduur aangegeven werd. Het is niet helemaal duidelijk om welke adverteerder het hier gaat. De meeste Duitse kranten vermelden niet de naam van de adverteerder, alleen de Duitse Financial Times noemt Jamba & Co. Eind 2004 was Jamba in Duitsland ook al in het nieuws. Het hof is nu van mening dat het voor de lezer onvoldoende duidelijk is wat de uiteindelijke totale kosten zijn en dat de adverteerders misbruik maken van de onervarenheid van jonge consumenten.

Via: BNR.


Geplaatst in

DelenEr zijn 3 reacties op dit artikel

 • Nou ik hoop dat Nederland volgt, want het is bijzonder irritant met name op tv!

  *p.s. het is aanverwante i.p.v. aanverwachte

  geplaatst op
 • Voor wie nog interesse heeft, ze zoeken online marketeers voor Spanje/Portugal en UK. Kreeg zojuist de vraag of ik nog iemand wist. Maar vrees het ergste als ik dit weer lees ;-)

  geplaatst op
 • @Michael: Thanks. De fout is inmiddels gecorrigeerd. Wat mij betreft volgt Nederland inderdaad heel snel.

  Iemand bekend met de specifieke juridische regels die in Nederland gelden op dit vlak? Zou een advertentie zoals in deze rechtszaak in Nederland ook mogen?

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.