• Mobile
    wordt gesponsord door

Trend: explosieve groei mobiel internet VS

Trend: explosieve groei mobiel internet VS

Als er cijfers zijn uit Amerika, die de enorme groei van de mobiele internetmarkt voorspellen, dan nemen we dat natuurlijk uiterst serieus. Immers, hoewel het momenteel niet erg goed gaat met Amerika, is het land wat trends betreft nog steeds wel een beetje de voorloper van Europa.

Een onderzoek van eMarketer (via sfnblog). De mobiele markt in de VS is booming tot 2011. Het aantal gebruikers van mobiel internet in de VS zal stijgen van 27 miljoen in 2006 tot bijna 65 miljoen in 2011. Dat is een stijging van 140 procent in 5 jaar tijd.

Het aantal gebruikers van mobiele search (een aandeel van 74 procent in het totale aantal mobiel internet gebruikers, 2006) zal groeien van 20,3 miljoen in 2006 naar 55,8 miljoen in 2011. In dat jaar zal 85 procent van de gebruikers van mobiel internet gebruik maken van mobiele search.

Kennelijk is het zo, dat er ook mobiel internet mogelijk is, zónder gebruik te maken van de mobiele versie van marktleider Google. Ik kan het met nauwelijks voorstellen. Of ik mis iets.

Dan de advertentieopbrengsten. ‘Skyrocketing,’ schrijven ze op sfnblog. Bedragen de opbrengsten voor mobiele advertenties in 2006 nog een schamele 2,1 miljoen dollar, in 2011 zal dat gestegen zijn naar 700 miljoen dollar.

Inderdaad een behoorlijke stijging. Deze trend in advertentie-opbrengsten, want ondanks de ‘harde cijfers’ gaat het hier natuurlijk gewoon om een trend, laat ook zien dat de mobiele advertentiemarkt nog in de kinderschoenen staat. Ook in de VS.

Lees in deze context ook deze berichten: ‘Mobiel internet wint verder terrein’, ‘DaimlerChrysler eerste adverteerder op Nu.nl mobiel’ en ‘Mobiele feiten en trends’.


DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

  • Wat je vooral niet moet gebruiken is Google Search op je mobiel, dan haak je meteen af natuurlijk. Waarom? Vanwege het overgrote deel van niet voor mobiel geoptimaliseerde sites die wel als zoekreslutaat gepresenteerd worden. Zelfs in de zgn. betaversie van Google's mobielweb is het dun bezaaid, al ligt dat uiteraard aan het huidige aanbod op het mobiele internet.

    Voorlopig dus eigen bookmarks verzamelen en hopen op goeie en nuttige links op de startpagina's van de telco's dus.

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.