• Mobile
  wordt gesponsord door

Tros-richtlijnen voor sms-spelen

Tros-richtlijnen voor sms-spelen

Nadat het Tros-programma Radar aandacht had besteed aan vragen en klachten over sms-abonnementen laat de Tros weten strikte richtlijnen in te voeren voor sms-spellen.

Het tarief van de te ontvangen sms-berichten komt duidelijk in beeld, in het sms-bericht dat men ontvangt staat het 4-cijfernummer waar men naar sms’t, de afmeldcode en het tarief per ontvangen bericht, op internet- en teletekst worden de afmeldcode, het tarief en de frequentie van het sms-abonnement duidelijk te vinden en kijkers kunnen de afmeldcodes ook bij de Tros opvragen.

Bron:
http://www.villamedia.nl/


Geplaatst in

Delen

0
0


Er zijn 1 reacties op dit artikel

 • In de aflevering van TROS Radar van 17 februari werd verteld dat per SMS een stem uitbrengen op je favoriete idool in het populaire tv programma Idols niet Eur. 0,70 kost, zoals veel mensen denken, maar Eur. 1,60!

  Op tv staat vermeld 'Eur. 0,70 p.o.b.', waarbij p.o.b. staat voor 'per ontvangen bericht'. Dit geldt echter niet voor het berichtje dat je stuurt als je stemt, maar voor de berichten die je ontvangt nadát je hebt gestemd! Een smsje sturen kost, afhankelijk van je provider, ongeveer Eur. 0,20. Idols stuurt je dan een bericht dat je stem is ontvangen, op dat moment gaat er nog eens Eur. 0,70 in de kassa. Vervolgens krijg je later nog een lief smsje waarin je door je idool wordt bedankt voor je stem. Ook dat lieve smsje kost je Eur. 0,70, waardoor het totaal op Eur. 1,60 komt!

  In Radar werd ook gepraat met diverse telecom-providers over hun inspanningen om klanten te verlossen van diverse soorten ongewenste sms-berichten. Sinds de vorige aflevering, twee weken geleden, hebben vrijwel alle providers maatregelen getroffen om klanten van hun ongewenste smsjes af te helpen. Meer informatie vind je op de site van TROS Radar.

  Overigens kost het telefonisch doorgeven van je stem bij Idols wel eenmalig Eur. 0,70.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.