• Mobile
  wordt gesponsord door

Viral Friday: Bill Gates vs Steve Jobs

Viral Friday: Bill Gates vs Steve Jobs
Viral Friday is de wekelijkse rubriek op Marketingfacts in samenwerking met LaComunidad, waarin de beste virals van de afgelopen week worden belicht. Tips en ideeën kun je sturen naar viralfriday@marketingfacts.nl.

Met nog zo'n 2 weken voor de Provinciale Statenverkiezingen op 7 maart 2007 komen de online campagnes van Politieke Partijen langzaamaan op gang. Eén partij die sinds de Gemeenteraadsverkiezingen van vorig jaar standaard een viral inzet is de SP. Na het succes van "Stuur Jan op Pad", "Help Jan ff" is Jan Marijnissen terug met een nieuwe 'plak'-viral "Hou Jan niet voor jezelf", de nummer 1 van deze week! De Amerikaanse kunstgroep Graffiti Research Lab bezet deze week de tweede plaats. GLR was op uitnodiging van Rijksbouwmeester Mels Crouwel te gast in Rotterdam voor een spectaculair kunstproject op het KPN-gebouw aan de kop van zuid. Op plek 3, Gates vs Jobs van Current TV, een hilarische parodie op de bekende PC vs Mac spotjes. Een aanrader!

Benieuwd naar de complete top 10 van deze week? Kijk dan snel verder! Uiteraard zijn we zeer benieuwd naar jullie reacties. Veel plezier.

Meer


Geplaatst in

DelenEr zijn 17 reacties op dit artikel

 • Super overzicht weer paul! 'k moet hier eens om boxen gaan vragen want zonder geluid mis je wel het eea.

  geplaatst op
 • trouwens, waarom pak je als titel Gates vs. Jobs, terwijl de SP de winnaar is? SEO overweging?

  geplaatst op
 • @Roy:
  Thx voor de complimenten. De SP was afgelopen week al in de titel langsgekomen voorbij gekomen. Aangezien er onder de MF bloggers de nodige Mac liefhebbers (met de nodige PC aversie) zijn leek me dit ook wel een aardige traffic booster ;-)

  geplaatst op
 • ah, da's duidelijk. Ik had verwacht dat juist de winnaar in de titel zou zitten, maar misschien ben ik hier de enige in...

  geplaatst op
 • Krijg net een aardige link van een collega: http://www.the-passenger.com/
  Over een nieuwe Nokia telefoon. Ziet er superstrak uit. Wellicht net iets te langdradig, maar wel erg mooi gedaan.

  geplaatst op
 • In de SP Nieuwsbrief van vandaag:

  VIRAL MOVIE SP BREEKT ALLE RECORDS: 400.000 VERTONINGEN IN 48 UUR

  De viral movie die de SP heeft ingezet voor de campagne voor de Provinciale-Statenverkiezingen breekt alle records. Bij de introductie van de eerste politieke viral movie, precies een jaar geleden, trok het SP-filmpje in een week 100.000 bezoekers. De nieuwste versie van de viral movie met Jan Marijnissen is in de eerste 48 uur na de lancering door bijna een kwart miljoen mensen maar liefst 400.000 keer bekeken.

  geplaatst op
 • Mooie ronde getallen iedere keer: 100.000 toen, 400.000 nu ;-)

  Inderdaad weer een mooi overzicht Paul!

  geplaatst op
 • @Paul: Mooie lijst Paul. Die SP-viral doet het goed gezien de cijfers.

  Snickers vind ik qua idee om die verkeerslichtmannetjes in te zetten leuk bedacht, maar waarom ze dan elkaar te lijf moeten gaan begrijp ik even niet. Wat wil Snickers hiermee over brengen? Hadden ze niet iets anders kunnen bereiken? Of snap ik het gewoon niet? ;-)

  geplaatst op
 • Merk nu pas het nieuwe logo op; leuk!

  geplaatst op
 • Mooie viral van Nissan, maar de naam klinkt voor mij toch echt als Nissan CashCow.
  Is dit een mooie in het rijtje van de Chevy Nova (gaat niet)?

  geplaatst op
 • @Erik:
  Op Young Marketing vroegen ze zich dat ook al af:
  (...) Erg Fraai. Dat het helemaal niets met het product te maken heeft, maakt blijkbaar niet uit. (...)

  geplaatst op
 • SP.nl:

  Viral movie SP ongekende hit: meer dan half miljoen vertoningen in 3 dagen!

  24-02-2007 • De viral movie die de SP heeft ingezet voor de campagne voor de Provinciale-Statenverkiezingen is een ongekende hit. Bij de introductie van de eerste politieke viral movie, precies een jaar geleden, trok het SP-filmpje in een week 100.000 bezoekers. Dat was al uniek. Maar de nieuwste viral movie met Jan Marijnissen breekt alle records en is in de eerste drie dagen na de lancering al meer dan 550.000 keer bekeken.

  Door een nieuwe techniek kon tijdens de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen van vorig jaar een volledig gepersonaliseerd filmpje worden gemaakt en verzonden. In de eerste viral movie ging Jan Marijnissen op pad om het lokale verkiezingsprogramma van de SP aan te bieden aan individuele kiezers. De naam en woonplaats van iedere ontvanger werden in het filmpje verwerkt. In de tweede viral movie ging Jan ook op pad, maar kreeg hij pech en riep hij vanuit het filmpje per SMS de hulp in van de kijker. In het derde filmpje zoekt hij opnieuw contact met de ontvanger, dit keer uiteraard via weer een ander medium.

  Aan het slot van het filmpje wordt de ontvanger doorverwezen naar de lijsttrekker en de standpunten van de SP in zijn of haar provincie. De gekozen vorm komt het dichtst bij de 1 op 1 communicatie tussen kiezer en een politieke partij op provinciaal niveau.

  De SP had met de introductie van deze methode een wereldprimeur: het was voor het eerst dat een politieke partij mensen benadert met een gepersonaliseerde viral movie. Met meer dan 550.000 vertoningen in 72 uur breekt het jongste filmpje alle records, nooit werd een Nederlandse viral movie zo snel zo vaak bekeken.

  De viral movie van de SP is te zien en door te sturen op http://www.houjannietvoorjezelf.nl.

  Het concept voor de film is ontwikkeld door Thonik en Niko Koffeman, uitvoering was in handen van Thonik, Snoep Films en Thisismint. (...)

  geplaatst op
 • Jeetje, alweer zo'n mooi rond getal: 550.000. Het is werkelijk een mirakel. Wie zei je ook alweer had deze cijfers naar buiten gebracht? SP, ah, ik begin het te begrijpen. Geloof ik ;-)

  geplaatst op
 • @Paul, wordt een terugkerende opmerking maar wederom een 'puike lijst'. Als Kill Bill-fan is de Pirelli-commercial mijn persoonlijke favoriet. Ben benieuwd naar wat er volgende week vrijdag allemaal weer te bezichtigen valt!

  geplaatst op
 • Het filmpje van de SP is blijkbaar zó leuk dat je zou vergeten waar het over gaat; namelijk de verkiezingen voor de Provinciale Staten (en dus niet de gemeenteraadsverkiezingen, Paul;-)

  geplaatst op
 • @Krijn:
  Dank voor je oplettendheid! Ik heb het inmiddels aangepast.

  geplaatst op
 • Planet: (...) Het internetfilmpje dat de SP gebruikt in haar campagne voor de Provinciale Statenverkiezingen is binnen een week meer dan een miljoen keer bekeken. Nooit eerder werd een Nederlands internetfilmpje in zo'n korte tijd zo vaak bekeken, maakte de partij woensdag bekend. (...)

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.